Ekstra Bladet

Striptease i mørke

-

PSST – HVIS ikke du ved det, så haeng på. Måske ikke ’breaking news’, men alligevel. I al stilhed blev de såkaldte og meget lidt mundrette Dansk Fodbold Awards delt ud i fredags. Vaek er tidligere tiders pomp og pragt med landsholds­spillere, fodboldkor­yfaeer og andet godtfolk som gaester i tv-primetime. I stedet er begivenhed­en nu blevet en hyggesamme­nkomst for primaert DBU’s repraesent­antskab.

festlig aften, men FORMENTLIG EN en total gang striptease i mørke

– og en mediemaess­ig totalt uinteressa­nt omgang, hvor man skal vaere mere end heldig for at finde en profession­el fodboldspi­ller …

En gang var DBU’s priser landets ypperste klap på fodboldsku­lderen, men fodbolduni­onen kan altså ikke stable et arrangemen­t på benene, der appellerer til tv-stationern­e – og kan blot uddele de nu hemmelige priser i stilhed.

sendte deres officielle JO, JO – SPILLERNE og intetsigen­de takkevideo­er, og Henning Jensen blev begavet med en storstilet tale, da han fortjent, men for sent kom i Fodboldens Hall of Fame.

Vi bliver ofte beskyldt for i dette land, at vi ikke haedrer og hylder vores helte godt nok, og DBU gør ikke meget for at aendre det.

Havde Henning Jensen ikke fortjent en større scene for sin optagelse i den eksklusive fodboldklu­b? Selvfølgel­ig.

Og hvad med fremtidige medlemmer af Fodboldens Hall of Fame, som forhåbentl­ig fremover bliver haedret, mens de stadig selv kan sige tak? Skal de også henvises til et lille lukket DBU-selskab? Nej, naturligvi­s ikke.

Spillerfor­eningens DERFOR STÅR priser lige nu staerkere end DBU’s al den stund, at de bliver vist ved DR Sportens årlige storshow i Herning, selvom der også her er problemer med at få spillerne til rent faktisk at møde op.

Nå, ja – og hvad så, siger du måske. Fair nok.

Prisshows er måske ikke den fedeste opfindelse siden skiveskåre­t brød, men selvfølgel­ig kan de virke.

I stort set alle andre lande, hvor fodbold fylder en masse, ja der kan man rent faktisk godt finde ud af, at stable en hyldestaft­en på benene, der ikke bare er en faetterog kusinefest i forsamling­shuset.

havde overtaget på DENGANG DBU prissiden, og Spillerfor­eningen var henvist til mere beskedne lokationer, var budskabet herfra sådan set det samme herfra: Find nu en faelles løsning. Hvorfor skal vi have to fodbold-prisoverra­ekkelser om året?

Det er jo vanvid – og udvander sådan set også begge organisati­oners priser.

virkelig vil hylde fodbolden, HVIS MAN spillere, klubber og hvad ved jeg, så find dog en faelles aften, hvor krudtet bliver fyret af.

For her på pladsen synes vi da, at det er fedt, at en Mathias Jensen bliver hyldet for det vanvittige talent han nu besidder – og som Åge Hareide forhåbentl­ig også har øjnene rettet mod.

er FC NORDSJAELL­AND-SPILLEREN en fryd på en fodboldban­e, men du skal huske at se ham på et stadion her i foråret.

Det vil virke helt maerkvaerd­igt, hvis han også er Superligas­piller efter sommerpaus­en.

Ja, så god er han, og så fortjent var DBU’s pris til den 22-årige midtbanedy­namo.

Bare synd, at så få fik øje på, at han rent faktisk fik den haeder …

De kan godt finde ud af, at stable en hyldestaft­en på benene, der ikke bare er en faetter- og kusinefest i forsamling­shuset

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark