Ekstra Bladet

76-årig kardinal i retten igen

-

Små børn skal ikke rende rundt alene i skoven – og lad vaere med at løbe ture med høretelefo­ner på.

Sådan lyder forskernes råd nu til folk, som er naboer til ulve.

Det skriver DR Midt– og Vestjyllan­d.

Det seneste halve år har over 30 borgere fra landsbyern­e Idom og Råsted i Vestjyllan­d deltaget i Projekt Ulvedialog sammen med forskere fra Aarhus Universite­t.

Det har ført til en raekke praecise, praktiske råd, der skal daempe frygten ved at vaere nabo til ulven.

– Lad ikke børn gå alene i naturen, før de kan agere fornuftigt på mødet med en ulv, siger Peter Sunde, der er seniorfors­ker ved Institut for Bioscience ved Aarhus Universite­t og ansvarlig for ulveforskn­ingen i Danmark.

– Og lad vaere med at løbe med høretelefo­ner, så du bliver uopmaerkso­m på, hvad der foregår omkring dig, tilføjer han.

Det sidste råd tager udgangspun­kt i en enkeltståe­nde alvorlig begivenhed med dødelig udgang.

Der har nemlig vaeret et eneste tilfaelde i nyere tid i den vestlige verden, hvor et menneske uprovokere­t er blevet angrebet af ulve, fortaeller Peter Sunde.

– Det var en kvindelig motionsløb­er i Alaska, som løb med ørepropper og formentlig aldrig oplevede, at hun udløste et ulveangreb, fordi hun var uopmaerkso­m, siger han. Ritzau Processen mod Vatikanets økonomiche­f, George Pell, blev i går genoptaget ved en domstol i Melbourne. Den 76-årige australske kardinal beskyldes for en raekke seksuelle overgreb i Australien tilbage i 1970’erne.

Mindre grupper af både demonstran­ter og tilhaenger­e havde inden høringen samlet sig foran retsbygnin­gen.

Domstolen skal efter høringen, som ventes at vare fire uger, tage stilling til, om der er tilstraekk­eligt med beviser til at indlede en sag.

 ?? FOTO: LARS RASBORG/RITZAU SCANPIX ?? Hvis du møder en ulv i naturen, som ikke umiddelbar­t løber vaek, skal du lave larm og gå direkte mod ulven.
FOTO: LARS RASBORG/RITZAU SCANPIX Hvis du møder en ulv i naturen, som ikke umiddelbar­t løber vaek, skal du lave larm og gå direkte mod ulven.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark