Ekstra Bladet

DET GIVER INGEN

- ASTRID MORTENSEN FOTO: LINDA JOHANSEN amo@eb.dk

Store maskiner og betonklods­er står på bredden ved Roskilde Fjord, hvor den nye bro er i gang med at blive bygget. Men debatten om prisen for at køre over broen raser stadig.

Det bliver nemlig ikke gratis at køre over broen, selvom man ikke forlader Frederikss­und Kommune, når man krydser vandet.

Med 11.000 indsamlede underskrif­ter og et fakkeltog i byen har borgerne vist deres utilfredsh­ed over, at det kommer til at koste penge at komme fra en bydel til en anden.

Trafikalt knudepunkt

Der er allerede en bro over Roskilde Fjord, der er gratis at benytte, men den er et trafikalt knudepunkt, og derfor skal der bygges en ny bro.

Flere håndvaerke­rfirmaer har nu meldt sig i kampen mod brugerbeta­ling.

Et af dem er tømrer- og snedkerfir­maet Bredahl Kristensen ApS, hvor grundlaegg­er Ebbe Bredahl har regnet ud, hvad brugerbeta­lingen på den nye bro vil koste hans firma.

Kan maerkes på bundlinjen

Ebbe Bredahls firma har adresse på Jaegerspri­s-siden af Roskilde Fjord, og det har det haft de seneste 42 år.

Langt størstedel­en af firmaets kunder er på Frederikss­und-siden, altså på den anden side af fjorden og broen.

– Vi kører over fjorden med lastbil fem eller seks gange om dagen, så det kan løbe op i mange penge, siger han.

Derfor har Ebbe Bredahl regnet ud, hvor dyrt det bliver for hans firma.

Ekstra Bladet har fået forevist Ebbe Bredahls regnestykk­e, der anslår, at det hvert år vil koste ham 253.440 kroner, når han skal begynde at betale for de ture, hans 20 biler vil tage over den nye betalingsb­ro.

– Vi kan ikke laegge det til vores pris, så kan vi ikke konkurrere med andre. Det bliver altså en direkte omkostning på vores bundlinje, siger han.

Vi kaemper

Køretøjer, der vejer mere end 3,5 ton, må til sin tid ikke køre over den allerede eksisteren­de bro, og derfor bliver bilerne fra Ebbe Bredahls firma nødt til kun at bruge den nye Kronprinse­sse Marys Bro.

– Det giver ingen mening, siger han.

Selvom det er mange penge, og de er utilfredse, har Ebbe Bredahl stadig håb.

– Vi kaemper for, at vi får frihed til at køre over den gamle bro, siger han.

Vi kører over fjorden med lastbil fem eller seks gange om dagen, så det kan løbe op i mange penge

 ??  ?? – Vi kan ikke laegge det til vores pris, så kan vi ikke konkurrere med andre, siger Ebbe Bredahl fra tømrerog snedkerfir­maet Bredahl Kristensen ApS.
– Vi kan ikke laegge det til vores pris, så kan vi ikke konkurrere med andre, siger Ebbe Bredahl fra tømrerog snedkerfir­maet Bredahl Kristensen ApS.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark