Ekstra Bladet

Barndom: Enspaender med behov for omsorg

- Linette@eb.dk; cama@eb.dk

Ekstra Bladet er dykket ned i mysteriet om Peter Madsen, der startede i Skaelskør, hvor han voksede op med mor, far og tre halvbrødre.

Den meget aeldre far taevede brødrene, men ikke Peter, fordi han var faderens guldklump og ’aegte barn’. Moderen var i starten af 20’erne, da hun fandt sammen med gamle Madsen, der var i 60’erne.

De blev skilt, da Peter var seks år, og han blev tvunget til at vaelge mellem dem. Han valgte faderen.

– I virkelighe­den skulle mine foraeldre have haft nogle taev. De lyver og bagtaler hinanden over for mig og fører ren krig med deres barn som våben. Det er krigsførel­se, når man siger til sit seksårige barn: ’Du kan altid besøge din mor, men så skal du ikke komme tilbage igen’, fortaeller han i bogen ’RaketMadse­n’.

Lignede ikke andre

Han huskede ikke selv fravalget af moderen som noget specielt, men hans skolelaere­r i de mindre klasser på Saeby Skole, Lotte Skovgaard, oplevede ham som en, der manglede noget.

Hun havde enetimer med de børn, der traengte til lidt ekstra omsorg.

– Han var flink og velopdrage­n. Men han var ikke en normal, frisk dreng. Frikvarter­erne var ikke lige ham. Når de andre spillede fodbold og sådan noget, så ville han hellere snakke med voksne, siger hun og husker ham som opfinder-typen, der kunne lave en masse ting. Også med sin far.

Manglede en mor

– Jeg tror nu egentlig, de havde det godt sammen. Fordi de gik og byggede ting sammen. Men han har nok manglet en mor, tror jeg.

Også naboerne på Dyssevej i Saeby husker han som en enspaender, der ikke var ret meget ude at lege, mens faderen var bitter efter skilsmisse­n og talte grimt om moderen til Peter og naboerne.

Han var flink og velopdrage­n. Men han var ikke en normal, frisk dreng

I virkelighe­den skulle mine foraeldre have haft nogle taev

 ??  ??
 ?? PRIVATFOTO ?? Peter Madsen boede størstedel­en af sin barndom sammen med sin far.
PRIVATFOTO Peter Madsen boede størstedel­en af sin barndom sammen med sin far.
 ?? PRIVATFOTO ?? Peter Madsens var den yngste i familien.
PRIVATFOTO Peter Madsens var den yngste i familien.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark