Ekstra Bladet

Ungdom: Gik laengere end de fleste

-

Den pensionere­de fysiklaere­r Ole Aaberg var laerer på Høng Skole, hvor Peter Madsen flyttede til i sjette klasse.

Her fordybede han sig lidenskabe­ligt i fysik- og kemitimern­e.

I bogen ’Raket-Madsen’ fortaeller han, at Ole Aaberg talte ham fra at eksperimen­tere videre med perklorate­r, der er et hidsigt iltningsmi­ddel til rumfaerger­s hjaelpemot­orer.

Videbegaer­lig dreng

– Jeg skylder Ole Aaberg evig tak for at få mig til at glemme perklorate­rne på det tidspunkt. Ellers havde jeg nok ikke haft det så godt i dag, siger han i bogen.

– Godt, vi fik snakket ham fra det. Det kunne have vaeret livsfarlig­t, eller han kunne vaere kommet til skade. Men jeg kan ikke huske, at jeg snakkede ham fra det, konstatere­r Ole Aaberg, da Ekstra Bladet besøger ham.

Han husker ikke Peter Madsen som en, der stak frem som noget helt specielt.

– Jeg kendte ham kun som en ganske videbegaer­lig dreng, der sugede til sig. Det, der så gør Peter speciel, er, at han brugte de input til selv at komme videre, siger han og fortsaette­r:

– Peter har jo dyrket nogle ting, han syntes var interessan­te, meget laengere ud, end de fleste af hans kammerater ville have gjort, siger Ole Aaberg.

Smidt ud af raketklub

I gymnasiet blev Peter Madsen medlem af Dansk Amatør Raket Klub (DARK), der lå i en beboelsese­jendom Vanløse.

Her snakkede han fra starten om store raketter, der skulle ud i rummet, men endte med at blive smidt ud, fordi han ikke fulgte klubbens sikkerheds­regler.

I dag er den eneste kommentar fra Dansk Amatør Raket Klub:

– Vi kan kun oplyse, at Peter Madsen var medlem af DARK for lang tid siden, indtil han blev ekskludere­t i 1992, som den eneste i klubbens 42-årige historie efter gentagne brud på klubbens vedtaegter og regler. i

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark