Ekstra Bladet

RUSSISK EKS-SPION KAEMPER FOR LIVET

MYSTISK SAG: I søndags kollapsede Sergej Skripal og hans datter på en baenk i England. Politiet undersøger ’ukendt stof’ som årsag

- SOFIE NEPPER-CHRISTENSE­N sen@eb.dk

En 66-årig mand og en yngre kvinde blev ved 16-tiden i søndags fundet livløse på en baenk foran et butikscent­er i sydengelsk­e Salisbury. Duoen er ifølge BBC den russiske eks-spion Sergej Skripal og hans 33-årige datter Yulia Skripal.

Deres tilstand som kritisk.

Wiltshire Politi oplyser, at parret, der blev fundet ved shopping-centret The Maltings, ikke havde synlige skader. Politiet efterforsk­er det som en kriminel handling, herunder hvilket ’ukendt stof ’, der medførte kollapset på baenken.

BBC skriver, at to politibetj­ente bliver behandlet for ’mindre symptomer’ i forbindels­e med haendelsen. beskrives

Idømt 13 års faengsel

Både laeger og politi arbejdede i går på højtryk for at opklare, hvad det er, der har forgiftet Sergej Skripal og hans datter.

– Det er indlysende, at det er en meget usaedvanli­g sag, og det er afgørende at komme til bunds i, hvad der var skyld i dette så hurtigt som muligt, siger Mark Rowley, leder af Londons politis enhed for terrorbeka­empelse, til BBC Radio.

Den 66-årige eks-spion blev i 2006 idømt 13 års faengsel i Rusland. Han blev faengslet for at forråde den russi- ske efterretni­ngstjenest­e.

I forbindels­e med en spionudvek­sling mellem USA og Rusland i 2010 kom han til Storbritan­nien.

En tragisk situation

Talsmanden for praesident Putin, Dmitry Peskov, fortalte journalist­er i Moskva, at Rusland er klar til at hjaelpe med efterforsk­ningen, men at Rusland og Kreml ikke har ’nogen informatio­n’ om, hvad der har ledt til far og datters kollaps på en baenk.

– Det er en tragisk situation, men vi har ikke nogen informatio­n om, hvad der kan have ført til det her, eller hvad han har vaeret involveret i, sagde talsmanden til journalist­erne.

I Storbritan­nien vaekker det minder om drabet i London på den russiske eksspion Aleksandr Litvinenko, der fandt sted i 2006.

 ?? FOTO: AP ?? Sergei Skripal ses på en monitor under retssagen i Moskva i 2006.
FOTO: AP Sergei Skripal ses på en monitor under retssagen i Moskva i 2006.
 ?? FOTO: ALL OVER PRESS ?? Datteren Yulia Skripal blev også fundet livløs.
FOTO: ALL OVER PRESS Datteren Yulia Skripal blev også fundet livløs.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark