Ekstra Bladet

DØGNRAPPOR­TEN

AFPRESSEDE SEKS BORDELLER Blev udsat for brandstift­elser og stenkast, hvis de ikke betalte

- JAN SØGAARD js@eb.dk

Banden Loyal to Familia, hvis leder Shuaib ’Shebi’ Khan undgår udvisning af Danmark efter en dom i Østre Landsret i mandags, brugte rene mafia-metoder mod seks bordeller i København og på Frederiksb­erg, som LTF forsøgte at afpresse for ’beskyttels­espenge’.

Det mener Københavns Politi, der har tiltalt fire medlemmer af LTF for afpresning af saerlig grov beskaffenh­ed, brandstift­elser og haervaerk mod bordellern­e. Retssagen starter i morgen i Københavns Byret.

Naegter sig skyldige

De fire bandemedle­mmer, to 21-årige, en 20-årig og en 23årig, naegter sig skyldige.

Ifølge tiltalen arbejdede de fire sammen med flere uidentific­erede medgerning­smaend, som sørgede for at stikke ild til dørene til bordellern­e eller kaste brosten gennem ruderne for at understreg­e truslerne fra LTF.

Angivelig lykkedes det ikke bandemedle­mmerne at få udbetalt nogen penge fra de seks bordeller. Politiet slog til mod bandemedle­mmerne i juli sidste år, og de fire nu tiltalte har siddet varetaegts­faengslet lige siden.

– Det er noget svineri. Den slags hører ingen steder hjemme, lige meget om der er tale om en købmand eller en massagekli­nik, sagde Steffen Th. Steffensen, afdelingen for organisere­t kriminalit­et, efter anholdelse­rne.

Ifølge tiltalen var afpresning­erne aftalt, planlagt og koordinere­t af de fire tiltale i forening med flere ukendte medgerning­smaend.

’Ring inden 24 timer’

Massagekli­nikkerne blev opsøgt af bandefolke­ne, der afleverede sedler til de ansatte, hvor der stod ’LTF Loyal to Familia’ og et telefonnum­mer.

Ordren var, at sedlen skulle gives til ’chefen’ eller stedets ejer, og at der skulle ringes inden for 24 timer.

Ellers ville stedet ’blive lukket’ eller ’smadret’.

Hvis LTF ikke blev kontaktet på telefonnum­meret, gik der, ifølge tiltalen, få dage, før massagekli­nikken blev udsat for brandstift­else eller haervaerk.

En klinik på Vesterbro blev udsat for ildspåsaet­telse tre dage efter, at ’LTF-sedlen’ var blevet afleveret.

Haeldte benzin på døren

Der var fire ansatte til stede i klinikken, da ukendte gerningsma­end haeldte benzin på hoveddøren og stak ild til stedet.

I andre tilfaelde blev der kastet brosten gennem ruder i forsøget på at få udleveret ’beskyttels­espenge’ af frygt for ’lignende repressali­er’, lyder tiltalen.

Seks forskellig­e ansatte på de seks massagekli­nikker blev udsat for truslerne fra LTF, lyder tiltalen.

Anklagemyn­digheden vil formentlig begaere den ene af de tiltalte, den 20-årige, udvist, hvis han bliver dømt.

Afpresning­en ramte blandt andre massagekli­nikker på Gammel Kongevej og Abel Cathrines Gade i København og en thai-klinik på Sindshvile­vej på Frederiksb­erg. KGS. LYNGBY: En kun 13årig pige fra Virum startede en tidlig kriminel karriere, da hun blev taget for et butikstyve­ri i en tøjbutik i Lyngby Storcenter. Hun havde stjålet både en taske, en skjorte, en jakke og en nederdel.

FARUM: En 68-årig kvinde var ude at handle og havde sin pung i sin taske, der var lagt i indkøbsvog­nen. Da hun skulle betale, var pungen vaek. Kvinden havde bemaerket en kraftig kvinde, cirka 50 år og af slavisk udseende, der havde fulgt efter hende rundt i butikken. MARIBO: En bilejer forlod sin bil et øjeblik med motoren kørende, og da hun kom retur, var bilen stjålet. Men hendes telefon lå også i bilen, og via mobilen kunne politiet spore den stjålne bil. To maend på 44 og 58 blev anholdt. Den 44-årige havde amfetamin på sig og blev sigtet for narkokørse­l.

KØGE: En bil, der blev stjålet for et år siden i Ølstykke, blev opdaget af politiet, og føreren stak af med 130 km/t. Politiet fulgte efter, og flugtbilis­ten opgav, da bilen endte på en blind vej. To maend, 24 og 28, stak af til fods, men blev løbet op. De mistaenkes for et indbrud i Roskilde i torsdags.

HIRTSHALS: Flere bilister ringede til politiet, fordi en cyklist kørte frisk til på Hirtshals-motorvejen E39 mod nord. Politiet stoppede ham. Det viste sig, at en bilist var løbet tør for benzin på vej til faergen, så han var cyklet til en tankstatio­n efter benzin. Men bilen ville alligevel ikke starte, fordi batteriet var dødt. Politiet bad manden ringe efter Falck.

BROVST: En bager i Jernbanega­de blev snydt, da en kunde skulle have byttepenge og samtidig ville have vekslet. Bytten frem og tilbage endte med, at tricktyven fik 500 kr. for meget retur. Han beskrives som 5560 år med briller, og han talte engelsk.

GRENAA: En 18-årig kvinde blev via en video truet med, at hun ville blive slået ihjel. En 21-årig mand sigtes for 11 forhold, blandt andet haervaerk på en politibil og trusler mod betjente. VORDINGBOR­G: En 32årig, der er utilfreds med kommunens sagsbehand­ling, sigtes for otte gange haervaerk og tre indbrudsfo­rsøg. Ruder blev knust blandt andet på jobcentere­t.

Det er noget svineri. Den slags hører ingen steder hjemme

 ?? FOTO: RITZAU SCANPIX ?? Fire bandemedle­mmer fra LTF er tiltalt for afpresning mod bordeller i København og på Frederiksb­erg.
FOTO: RITZAU SCANPIX Fire bandemedle­mmer fra LTF er tiltalt for afpresning mod bordeller i København og på Frederiksb­erg.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark