Ekstra Bladet

Mystik om drab på Christiani­a

- SUNE FISCHER fish@eb.dk

Selvom politiet er kommet langt i efterforsk­ningen af drabet på en 58-årig christiani­t natten til 26. januar, så venter politiet fortsat på tekniske og retsmedici­nske undersøgel­ser.

Den formodede drabsmand, en 32-årig hviderusse­r, døde, da han faldt ned fra taget af bygningen Operaen, hvor drabet skete.

Det er endnu uklart, hvorfor han eventuelt handlede, som han gjorde. På Christiani­a spekuleres der i, om han kan have vaeret på stoffer eller var svaert mentalt uligevaegt­ig.

– Vi afventer blandt andet svaret på de retskemisk­e analyser, der eventuelt kunne påvise, om den 32-årige har vaeret påvirket, fortaeller Robert Jensen, efterforsk­ningsleder, Københavns Politi.

Om den 32-årige hviderusse­r fortaeller Robert Jensen, at han ankom til København 26. januar sammen med tre andre maend – russere – som turist.

Draebt af knivstik

Sammen med en af de andre tog hviderusse­ren til Christiani­a, hvor de blandt andet besøgte ’Børneteatr­et’, der ligger i Opera-bygningens stueetage. Herfra er der via en bagdør adgang til bygningens øverste etage, hvor der bor christiani­tter på forskellig­e rum, der ligger langs en gang.

– Vi ved ikke, om hviderusse­ren selv er gået derop, eller om han blev inviteret derop, fortaeller Robert Jensen.

Den 58-årige blev draebt af knivstik på sit vaerelse. Derefter blev der sat ild på vaerelset, hvor hviderusse­ren øjensynlig også havde taget tøjet af. Nøgen løb han gennem gangen, hvorefter han kravlede ud på taget gennem et vindue.

– Vi har fundet dele af hans tøj på vaerelset. Vi ved ikke, om han er faldet eller sprunget ned fra taget, siger Robert Jensen.

Han fortaeller, at venner og pårørende til hviderusse­ren har oplyst, at han ikke var sindsliden­de.

Ifølge kilder på Christiani­a var den 58-årige en stille og rolig mand, der var involveret i det lokale musik- og gøglermilj­ø.

 ?? FOTO: KENNETH MEYER ?? En 58-årig christiani­t blev draebt i Operaen, hvorefter den formodede drabsmand faldt eller sprang ned fra taget.
FOTO: KENNETH MEYER En 58-årig christiani­t blev draebt i Operaen, hvorefter den formodede drabsmand faldt eller sprang ned fra taget.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark