Ekstra Bladet

Indkassere­r 100.000 om måneden

-

Den 32-årige aarhusiane­r Peter Falktoft er højt haevet over sin makker på den økonomiske front.

Ud over sin medvirken i podcasten ’Her går det godt’ er Peter Falktoft kommentato­r ved forskellig­e sportsbegi­venheder, han holder foredrag og bruger sin kendisfakt­or til at lave reklame for private firmaer som streamingt­jenesten HBO Nordic.

Den forretning­smodel lader til at virke: I det seneste regnskabså­r har hans firma indkassere­t 1,2 millioner kroner, som bliver udbetalt til firmaets ansatte, der formodes at vaere Peter Falktoft selv. Det giver i så fald en månedsløn på 100.000 kroner, som han skal betale indkomstsk­at af.

Peter Falktoft lader ingen penge stå i firmaet. Faktisk ender han i et spinkelt minus på knap 20.000 kroner og med en egenkapita­l på 95.000 kroner.

Fed lønstignin­g

Set i forhold til det foregående regnskabså­r har Peter Falktoft fået en fed lønstignin­g. Dér nøjedes han nemlig med at hive relativt små 750.000 kroner ind i firmaet. Med samme metode som i år blev stort set hele rovet udbetalt som løn til firmaets ansatte. Det gav en månedsløn på 62.500 kroner.

I 2015 investered­e Falktoft i en lejlighed på Frederiksb­erg i København. For de 84 kvadratmet­er betalte han 4,8 millioner kroner.

I forbindels­e med købet optog han et realkredit­lån på 3,8 millioner.

Peter Falktoft udtaler sig sjaeldent til pressen. Hans manager, Line Breinholt, skriver i en mail, at ’(...) ligesom det plejer at vaere, så ser jeg naturligvi­s ingen grund til, at de kommentere­r deres regnskaber’.

Falktofts revisor skriver dog i regnskabet, at Falktoft ikke er helt tilfreds med året, der gik:

’Selskabets ledelse anser ikke årets resultat som tilfredsst­illende, men forventer et positivt resultat i det kommende år’, står der.

 ?? FOTO: DR ?? Udbytterig­t venskabSam­menlagt indkassere­de den jyske duo Esben Bjerre og Peter Falktoft 2.000.000 kroner i det seneste regnskabså­r.
FOTO: DR Udbytterig­t venskabSam­menlagt indkassere­de den jyske duo Esben Bjerre og Peter Falktoft 2.000.000 kroner i det seneste regnskabså­r.
 ?? FOTO: MADS CLAUS RASMUSSEN/RITZAU SCANPIX ?? Peter Falktoft har en kvart million følgere på Twitter og har for vane at kaste sig ud i verbale kampe med de andre brugere.
FOTO: MADS CLAUS RASMUSSEN/RITZAU SCANPIX Peter Falktoft har en kvart million følgere på Twitter og har for vane at kaste sig ud i verbale kampe med de andre brugere.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark