Ekstra Bladet

FAKTA: SÅDAN GÅR EU-ENHEDEN EAST STRATCOM LØS PÅ DE FALSKE NYHEDER

-

East Stratcom har afsløret falske nyheder fra Rusland om, at i Danmark kan man have sex med dyr på et bordel.

Her kan du laese mere om EU-enheden East Stratcom, der arbejder med at håndtere falske nyheder fra Rusland: Et EU-topmøde i marts 2015 besluttede at oprette en arbejdsgru­ppe som svar på Ruslands disinforma­tionskampa­gne mod de europaeisk­e lande.

Enheden hedder East Stratcom og har til huse midt i EU-kvarteret i Bruxelles. East Stratcom har i dag 14 medarbejde­re, heriblandt én dansker, og hører under EU's udenrigsch­ef, Federica Mogherini.

Enheden rapportere­r om og analyserer tendenser inden for russisk disinforma­tion og korrigerer falske nyheder. East Stratcom offentligg­ør sine analyser på websitet EUvsDisinf­o.eu/ – det står for EU versus disinforma­tion. East Stratcom driver også et website på russisk. EU-enheden har flere gange afsløret falske nyheder fra Rusland om Danmark.

Én af de falske historier handler om, at man i Danmark kan have sex med dyr på et bordel.

Den falske historie citerer tidligere fødevaremi­nister Dan Jørgensen (S) for, at sex med dyr er en grundlovss­ikret ret i Danmark. Historien er dukket op i mindre russiske medier og har herfra bredt sig til Georgien, Hviderusla­nd og sociale medier.

EU-enheden har også til opgave at informere om EU i de østlige partnerlan­de.

De østlige partnere er Armenien, Aserbajdsj­an, Georgien, Hviderusla­nd, Moldova og Ukraine.

Kilder: European External Action Service

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark