Ekstra Bladet

SPANIEN KAEMPE BLUFF

- Jonas Hüttel hut@eb.dk

MONTMELÓ (Ekstra Bladet): Ønsket eller kravene til Haas F1 Team denne saeson er lidt forskellig­e på nuvaerende tidspunkt afhaengigt af, hvem i ledelsen man taler med.

Men kan de vaere inden for et sekund af Ferrari, bliver det en god saeson for Kevin Magnussens team.

På den første ordentlige testdag efter en uge med slud, sne og kulde i Catalonien var det lille team kun 0,7 sekunder efter storebrode­ren.

Hvilket på dette tidlige tidspunkt skal ses som bluff i det pokerspil, som Formel 1-test også er. Under stadig forholdsvi­st kølige temperatur­er er der ikke de store forskelle mellem soft- og medium-daek; til gengaeld er den helt store ubekendte, hvor meget benzin der er i tanken.

Forsigtige optimister

På en bane som Circuit de Barcelona-Catalunya koster ti kg braendstof i hvert fald 0,3 sekunder, og ingen ved, hvor tungt de andre kører.

Kevin Magnussen er overbevist om, at billedet aendrer sig markant til saesonstar­t; måske allerede sidst på denne uge.

– Jeg tror stadig, der kommer til at vaere rimelig stor forskel. Jeg tror, nogle af de mindre teams har kørt med mindre benzin, og de store kan stadig finde to sekunder, siger han til Ekstra Bladet efter tirsdagens 96 omgange i VF18’eren.

Alligevel er man hos Haas forsigtige optimister.

– Bilen føles bedre og er bedre end sidste år. Det der afgør, hvorvidt den bliver en succes, er, om vi har taget et

Jeg tror, nogle af de mindre teams har kørt med mindre benzin, og de store kan stadig finde to sekunder

større skridt end de andre teams. Lige nu er det sindssygt svaert at sige noget om, fordi vi ikke ved, hvad de andre teams kører med på banen.

– Det er mega afgørende for, hvor hurtigt teams kan køre. Hvis nogen kører med fuld tank og laver en omgangstid, ved man, at de kan køre tre-fire sekunder hurtigere med en kvalifikat­ionstank, siger han.

Til gengaeld ved han og Haas, at deres 2018-racer opfører sig som forventet.

– Jeg tror, vi har ramt vores mål rimelig godt, hvad aerodynami­ske tal angår, og korrelatio­nen til vindtunnel­en ser god ud.

– Vi er positivt stillet lige nu. Mere er der ikke at sige om tingene lige p.t. Vi kører vores programmer igennem, og så venter vi med at se, hvor vi er, når vi kommer til Australien.

– Vi ser ikke så meget på de andre teams i øjeblikket. Selvfølgel­ig er vi spaendte og vil gerne finde spor, efter hvor gode vi er i år. Men vi tager det ikke for alvorligt, for vi ved ikke, hvad de andre gør, siger danskeren.

Helt ligeglade med de andre er de nu ikke.

For som Haas-teamchef Günther Steiner, så har alle teams folk ansat udelukkend­e til at kigge på, hvad de andre laver.

– Der foregår mange analyser op og ned ad pitlanen. Billedet bliver tydeligere, når folk kører long runs og løbssimula­tioner. For så ved du, hvad folk starter med af braendstof og på hvilke daek. Der bliver knust tal, og det samme gør vi. Vi får flere svar, som ugen skrider frem,

men lige nu er det for tidligt at sige noget, siger teamchefen til Ekstra Bladet.

– Folk laver de her analyser på fuld tid. Normalt har de 80 procent ret, for nogle faktorer er de nødt til at nøjes med kvalificer­ede gaet på, for det er ikke fakta.

– Vores performanc­e er, hvor vi forventede, vi skal bare se, hvordan det måler sig med de andre, siger han.

Reparation­er

Med en yderst effektiv sidste time nåede Kevin Magnussen naesten 100 omgange. Resten af eftermidda­gen blev spoleret af to tidskraeve­nde reparation­er.

Først skulle nogle carbonstyk­ker sikres mere på gulvet. Og så gik en aksel i stykker i det komplicere­de hybridsyst­em.

Intet alvorligt, forlyder det fra teamet.

– Vi kørte lidt for varme, men kender fikset. Det er sådan noget, man laerer til test. Vi vidste fra sidste uge, at vi skulle lave nogle aendringer, så vi begyndte allerede arbejdet der.

– Der er ikke noget, som koster nattesøvn, konstatere­r Günther Steiner.

Romain Grosjean hopper i raceren i dag, inden Kevin Magnussen tager over igen i morgen.

 ?? FOTO: MANU FERNANDEZ/AP ?? Farten snyder
På den første ordentlige testdag efter en uge med slud, sne og kulde i Catalonien var Haas med Kevin Magnussen kun 0,7 sekunder efter storebrode­r Ferrari.
FOTO: MANU FERNANDEZ/AP Farten snyder På den første ordentlige testdag efter en uge med slud, sne og kulde i Catalonien var Haas med Kevin Magnussen kun 0,7 sekunder efter storebrode­r Ferrari.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark