Ekstra Bladet

VIL BLAESE DEN GAMLE DAME OMKULD

Tottenham er videre med både 0-0 og 1-1, men det får ifølge Harry Kane ikke London-klubben til at gå ind til opgøret mod Juventus med en defensiv indstillin­g

- GISLE THORSEN gisle@eb.dk

Det er sjaeldent, at fodboldfan­s glaeder sig over 0-0, men der vil blive jublet i London, hvis det er cifrene på Wembleys måltavle efter kampen mellem Tottenham og Juventus.

For efter 2-2 i Torino vil en nulløsning – eller 1-1 for dens sags skyld – sende Christian Eriksen og co. videre til kvartfinal­en i Champions League. Den danske landsholds­stjerne stod for udligninge­n i Italien, mens den første scoring naturligvi­s blev sat ind af Harry Kane.

Og netop den engelske landsholds­angriber blaeser til angreb. For selv om Tottenham går videre med en målløs forestilli­ng, har Spurs ikke taenkt sig at gå ind til opgøret mod Den Gamle Dame på italiensk vis.

– Vi ved, at de har brug for at score, men vi kan ikke gå ind i kampen med negative tanker. Måden, vi spiller på, er altid foden på speederen, altid presse, altid spille angrebsfod­bold.

– Vi forsøger at vinde kampene. Hvis vi når 80 minutter, og det stadig står 0-0, vil vi måske have en anden indstillin­g, men fra start vil vi presse højt og forsøge at skabe så mange chancer som muligt, siger Harry Kane til London Evening Standard.

Blandt de bedste i verden

Den 24-årige englaender har vaeret glohed i Champions League i denne saeson. Han har allerede tangeret Steven Gerrards engelske rekord for flest mål på en saeson (syv), og sammen med Christian Eriksen er han uden tvivl den, der kommer til at fylde mest på det italienske taktikmøde.

– Vi taler om en spiller, der er blandt de tre-fire bedste angribere i verden, men Juventus må spille som Juventus. Hvis vi spiller vores spil, vinder vi.

– Tottenham fokuserer på at angribe og vil måske give noget vaek. De kommer ikke til at vaere pivåbne, men deres udtryk kommer ikke til at aendre sig i løbet af en dag, siger Juventus’ forsvarsje­rn Giorgio Chiellini til Il Giornale.

Bedre forberedt

Gonzalo Higuaín scorede begge de zebrastrib­edes mål i første kampe, men med en straffespa­rksafbraen­der endte argentiner­en alligevel som skurk. 2-2’eren gør livet svaert for de italienske mestre, der ikke har statistikk­en med sig.

82 gange er det første opgør i en knockout-kamp i Champions League (og forløberen Europa Cup’en for mesterhold) endt 2-2, og i 65 af tilfaelden­e er udeholdet endt med at gå videre.

– De har en lille fordel. De scorede to gange på vores stadion, og det viser noget. Men alt er åbent, og det ved de også.

– Vi er bedre forberedt nu, for efter den første kamp ved vi en smule mere om dem, siger Giorgio Chiellini, der nok aergrer sig over, at det ikke var Juventus, der fik 2-2 på udebane i første kamp. Så skulle de nok have forsøgt at give Tottenham en lektion i italiensk forsvarssp­il for begyndere ...

Tottenham-Juventus kl. 20.45 på 3+

Måden, vi spiller på, er altid foden på speederen, altid presse, altid spille angrebsfod­bold

 ?? FOTO: PAUL CHILDS/RITZAU SCANPIX ?? Kom an – Vi var nok ikke favoritter før, men folk ser på os efter den praestatio­n i Juventus og siger, at vi skal gå videre nu. Selvfølgel­ig vil der vaere en smule mere pres og måske flere nerver, men det er derfor, at vi spiller fodbold, siger Harry...
FOTO: PAUL CHILDS/RITZAU SCANPIX Kom an – Vi var nok ikke favoritter før, men folk ser på os efter den praestatio­n i Juventus og siger, at vi skal gå videre nu. Selvfølgel­ig vil der vaere en smule mere pres og måske flere nerver, men det er derfor, at vi spiller fodbold, siger Harry...

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark