Ekstra Bladet

’LIVSVIGTIG KAMP’

- MADS GLENN WEHLAST mgw@eb.dk

Der sker mange maerkelige ting i boksesport­en. Der er mange forbund og derfor et hav af verdensmes­tre. Men boksesport­en er også en af de sportsgren­e, hvor flere har markeret sig, selv om de er i naerheden af de 50.

På herresiden boksede Larry Holmes i en alder af 52, mens både George Foremann og Evander Holyfield stoppede karrieren, lige før de fyldte 50.

Når 24-årige Dina Thorslund lørdag går i ringen på hjemmebane i Struer til en kamp om WBC-titlen i bantamvaeg­t, er hendes modstander mere end dobbelt så gammel som hende.

AEldste verdensmes­ter

50-årige Alicia Ashley fra Jamaica har således allerede skrevet sig ind i Guiness Book of Record som historiens aeldste verdensmes­ter på kvindeside­n i boksning.

To gange tidligere har Ashley vaeret verdensmes­ter. Når hun møder Thorslund lørdag i Struer, kaemper de to om den ledige titel, fordi Fatuma Zarika, den forsvarend­e mester, er skadet og derfor ikke i stand til at forsvare titlen inden for tidsfriste­n.

– Hun er aeldre end min mor, og selvfølgel­ig har alderen en stor betydning. Jeg laeser til fysioterap­eut og ved, at man ikke kan vaere lige så eksplosiv, når man er 50, som når man er i 20’erne, siger Dina Thorslund og ridser scenariet op før lørdagens udfordring.

– Den kamp er livsvigtig for min karriere. Jeg kan ikke gå ud for en dør, hvis jeg ikke vinder den kamp, smiler den 24-årige bokser, der for første gang i karrieren har mulighed for at vinde en VM-titel.

De to mødtes i går i København til pressemøde­t forud for VM-kampen lørdag aften. Alicia Ashley vandt WBC-titlen første gang tilbage i 2011, men tabte den senest til den nuvaerende mester Fatuma Zarika, der nu er skadet og derfor ikke kan stille op.

– Mange taler om min alder, men med den kommer også erfaring. Jeg er en intelligen­t bokser, der har kaempet overalt i verden.

– Jeg vil altid vaere underdog, når jeg er på udebane. Men jeg elsker at rejse og er en stor fighter. Jeg har mange våben i mit arsenal. Det vil Dina få at se lørdag, forsikrer Alicia Ashley

Ved staevnet i Struer bokser også Dennis Ceylan, Mikkel Nissen, Adam Bashanov og Kem Ljungquist, der får sin første kamp på dansk grund.

 ?? FOTO: LARS POULSEN ?? Bedstemor med slag i
– Hun er aeldre end min mor, og selvfølgel­ig har alderen en stor betydning, siger Dina Thorslund om jamaicansk­e Alicia Ashley.
FOTO: LARS POULSEN Bedstemor med slag i – Hun er aeldre end min mor, og selvfølgel­ig har alderen en stor betydning, siger Dina Thorslund om jamaicansk­e Alicia Ashley.
 ?? FOTO: ERNST VAN NORDE ?? Sådan så det ud, da Dina Thorslund udboksede Xenia Jorneac fra Belgien tilbage i januar sidste år.
FOTO: ERNST VAN NORDE Sådan så det ud, da Dina Thorslund udboksede Xenia Jorneac fra Belgien tilbage i januar sidste år.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark