Ekstra Bladet

DANSK SUCCESFORF­ATTER UDSKREVET FRA DEN LUKKEDE

56-årige Peter Øvig Knudsen har blandt andet fået elektrocho­kbehandlin­g i løbet af de seneste syv uger, hvor han har vaeret indlagt på Rigshospit­alets psykiatris­ke afdeling

- ULRIK BACHMANN Ulba@eb.dk

Forfattere­n Peter Øvig Knudsen blev i tirsdags udskrevet fra Rigshospit­alets psykiatris­ke afdeling, efter at han i syv uger har vaeret i behandling for en dyb depression.

Det bekraefter Peter Øvig Knudsen i en sms til Ekstra Bladet.

Peter Øvig Knudsen har indvilget i, at Ekstra Bladet frit citerer fra det Facebookop­slag, som han søndag aften lagde på sin Facebook-side, hvor han fortaeller om sin indlaeggel­se til sine mange tusinde følgere.

Den kendte forfatter var i fire uger indlagt på den lukkede afdeling efterfulgt af tre uger på den åbne.

Han giver udtryk for, at han har vaeret igennem et langt forløb, hvor han til at begynde med slet ikke var klar over, hvor syg han egentlig var.

– Depression­en sneg sig ind på mig i det tidlige efterår 2017. I begyndelse­n genkendte jeg oplevelsen fra tidligere i mit liv, men efterhånde­n blev min tilstand alvorliger­e, end jeg nogensinde havde prøvet før, og allerede midt i november talte flere fagfolk om, at jeg måske skulle lade mig indlaegge, skriver Peter Øvig Knudsen i opslaget.

Pårørende traf beslutning­en

Det var Peter Øvig Knudsens naermeste, som tog beslutning­en om at få ham indlagt, skriver han videre.

– Jeg vaegrede mig og ville hellere klare det selv, men jeg blev mere og mere sort i hovedet – og et stykke inde i januar besluttede mine naermeste at få mig indlagt.

– De første dage var jeg meget, meget syg, kan jeg se i dag.

– Jeg var ikke alene lammet af svaer depression, men også af voldsom angst, lyder det i Peter Øvig Knudsens status-opdatering.

Peter Øvig Knudsen gennemgik en elektrocho­k-behandling over flere uger, fortaeller han.

– På naermest mirakuløs vis bevaegede jeg mig ud af den sorteste depression, skriver han videre.

En tur i mørket gør klog

Behandling­en har gjort, skriver den 56-årige forfatter, at de mørke tanker nu er erstattet med livslyst, nysgerrigh­ed og en glaede, som er begyndt at vende tilbage.

Peter Øvig Knudsen føler nu, at han er blevet klogere af at have vaeret en tur gennem mørket.

De mørke tanker er erstattet med livslyst, nysgerrigh­ed og en glaede, som er begyndt at vende tilbage

– Og i hvert fald mere følsom (for nu ikke at sige decideret rørstrømsk), skriver Peter Øvig Knudsen.

Taknemmeli­g

– Jeg føler en stor taknemmeli­ghed over for hospitalet­s kompetente laeger, et omsorgsful­dt personale, fine medpatient­er, min superkvind­e af en vedholdend­e kaerlig kaereste, vores seje samboer og børn plus de genuint sødeste venner, lyder det videre.

Peter Øvig Knudsen oplyser, at han i de naeste to år skal gennem et opfølgende forløb på Rigshospit­alet, som indeholder samtaler og terapi.

 ?? FOTO: JACOB EHRBAHN/RITZAU SCANPIX ?? – Jeg vaegrede mig og ville hellere klare det selv, men jeg blev mere og mere sort i hovedet – og et stykke inde i januar besluttede mine naermeste at få mig indlagt, fortaeller Peter Øvig Knudsen på Facebook.
FOTO: JACOB EHRBAHN/RITZAU SCANPIX – Jeg vaegrede mig og ville hellere klare det selv, men jeg blev mere og mere sort i hovedet – og et stykke inde i januar besluttede mine naermeste at få mig indlagt, fortaeller Peter Øvig Knudsen på Facebook.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark