Ekstra Bladet

Udflytning­er helt uden mening

-

ligge netop der, og de kunne have bidraget til at mindske den laerermang­el, der er ved at vaere en realitet.

Det er den slags, der er brug for og ikke dødssyge forslag om, at en lille sekretaria­tsenhed hos Det Økonomiske Råd skal flyttes til Horsens. Der gives ingen svar på, hvorfor Horsens er valgt, og det eneste svar på, hvorfor de skal flyttes, er, at det har regeringen nu truffet beslutning om. Mere sølle kan en argumentat­ion naeppe blive. Vi har magten, så vi gør det bare, er vel det, argumenter­ne kan koges ned til.

maerkvaerd­ige og uforståeli­ge DER ER ANDRE udflytning­er til steder, hvor det ikke giver nogen mening.

Det letteste at gennemskue er de politiske hensigter ved den måde regeringen Lars Løkke og den ansvarlige Venstremin­ister Esben Lunde Larsen behandler miljø- og fødevaremi­nisteriet på. Først blev en stor enhed flyttet til Augustenbo­rg, og nu bliver en endnu større enhed flyttet til Odense, mens igen andet bliver flyttet til departemen­tet, så ministeren har styr på, hvad journalist­er kan få at vide via aktindsigt­er.

systematis­k miljøindsa­tsen. MINISTEREN SVAEKKER Vel først og fremmest for at taekkes landbruget. Det er skraemmend­e at følge med i den udvikling, som også viser forsknings­resultater, der til landbruget­s fordel har fået lov at vaere forkerte i adskillige år. Det vil betyde alvorlige forringels­er for kommende generation­er.

Det hedder sig, at Lars Løkke og hans regering bekymrer sig om Udkantsdan­mark, men i virkelighe­den flytter de enheder ud, de vil have vaek fra København, samtidig med, at de igennem årene har svaekket udkanten ved nedlaeggel­ser på stribe.

 ?? FOTO: DITTE LYSGAARD HOLM/RITZAU SCANPIX ?? Designskol­en i Kolding er en af de virksomhed­er, der har haft stor succes, selv om den ikke er placeret i hovedstade­n.
FOTO: DITTE LYSGAARD HOLM/RITZAU SCANPIX Designskol­en i Kolding er en af de virksomhed­er, der har haft stor succes, selv om den ikke er placeret i hovedstade­n.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark