Ekstra Bladet

Opinionen

Ritt Bjerregaar­d

-

holder jeg foredrag om mine FOR TIDEN erindringe­r ’VALGT’. Det giver mig en masse togture og ophold i forskellig­e dele af landet. Det er meget oplysende, fordi jeg fra min tid som politiker mente, at jeg kendte Danmark rigtig godt.

Det gjorde jeg ikke, der er meget, der er helt anderledes.

Tag nu Esbjerg. I gamle dage var der en lugt af fisk over hele byen. ’Der lugter af penge’, sagde indbyggern­e selv. Nu er der ingen fiskelugt, men måske nok en lugt af penge. For der er gang i offshore industrien. En fin tryksag, der lå på mit Scandic hotel, fortalte, at der var investeret 21 billioner kroner, og i samme tryksag var der side på side alle de virksomhed­er, der er i gang.

IMPONEREND­E, og jeg ser det som en DET ER god pointe, at det ikke er arbejdspla­dser eller statsinsti­tutioner, der er udflyttet. Det er industrier, der har udviklet sig her. Altså på stedet.

Der er heller ikke tale om udflytning i Kolding. Designskol­en er et godt eksempel på en uddannelse­sinstituti­on, der er etableret i Kolding, og som har haevdet sig ved egen kraft. ’Vi er et lokalt forankret laeringsmi­ljø, der arbejder internatio­nalt og på universite­tsniveau’, som de selv skriver på nettet, hvor man også kan laese, at skolen startede i 1967 og i 1996 blev selvstaend­ig og har udviklet sig på spaendende vis herfra.

havde haft større forståelse TAENK HVIS VENSTRE for de laerersemi­narier, der netop var spredt rundt omkring i landet og blev lukket, fordi der var for lille søgning. I stedet kunne der vaere gjort en indsats for at øge søgningen, så de decentrale uddannelse­smulighede­r var blevet fastholdt og udbygget. De kunne virkelig blive selvgroend­e, fordi de med omtanke var planlagt at

Vi har magten, så vi gør det bare, er vel det, argumenter­ne kan koges ned til

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark