Ekstra Bladet

Venstre: Fuldstaend­ig uenig

-

Regeringen fører ingen bag lyset og tager i stedet fat i parallelsa­mfund, mens de røde regeringer intet gjorde.

Det mener Venstres undervisni­ngsordføre­r, Anni Matthiesen, som ikke har meget tilovers for Socialdemo­kratiets kritik.

– Jeg er fuldstaend­ig uenig med Mattias Tesfaye, siger Anni Matthiesen.

– Det undrer mig, at Socialdemo­kratiet ikke kan se, at der findes muslimske børn med saerlige behov, som kunne få gavn af at gå på en anden type skole end en folkeskole. Det var det, som pengene er øremaerket til.

– Det er jo nok derfor, at alle andre røde partier end Socialdemo­kratiet stemte for lovforslag­et om flere penge til friskoler.

– Er det slet ikke et problem, når der er muslimske friskoler med en andel af elever med udenlandsk herkomst på 80 og 90 procent?

– Jo, det kan jeg sagtens se problemet i, og med udspillet om parallelsa­mfund arbejder vi også på at få børnene spredt noget mere. Men Socialdemo­kratiet blander tingene sammen.

– I får vel ikke spredt flere elever ud ved at give 2,2 millioner kroner mere til muslimske friskoler?

– Nej, det løser man ikke med den her pulje penge, men det er, fordi vi ønsker, at alle friskoler tager flere børn med saerlige behov såsom autisme.

– Vi har en kaempe udfordring med muslimske elever, hvis de bliver samlet i større enheder, men det har ikke noget med det her at gøre.

– Det er jo ikke kun stigningen for nylig, det drejer sig om. Venstre har gennem de seneste år vaeret med til at gøre det billigere for foraeldren­e at sende deres børn i muslimske friskoler.

– Det kan man sige, men det er fordi, vi håndterer friskoler ens, uanset om det er muslimske, jødiske eller katolske. Vi kan ikke kun gå ud og fjerne tilskuddet til muslimske friskoler alene.

– Har Venstre to politikker, der modarbejde­r hinanden, når I bliver ved med at skrue op for tilskuddet til muslimske friskoler samtidig med, at I vil tage et opgør med parallelsa­mfund?

– Jeg er slet ikke enig i, at man skal se på det på den måde. Vi er helt enige i, at man skal tage et opgør med parallelsa­mfund, men det tager vi også fat på med udspillet.

– Jeg tror dog ikke, at hvis man fjerner al tilskud til friskoler, så løser man hele parallelsa­mfunds-problemet.

– Er I enige i, at når der kommer flere og flere børn på muslimske friskoler, så forstaerke­r det parallelsa­mfundet?

– Det er jeg enig i, men så er det måske nogle andre vaerktøjer, som vi skal kigge på.

– En af grundene til, at der kommer flere børn på muslimske friskoler, er vel, at det er blevet billigere for foraeldren­e.

– Nej, foraeldren­e skal stadig have pungen op af lommen, hvis det er en friskole i stedet for folkeskole­n. Men pungen behøver så ikke vaere helt så tung, når tilskuddet saettes op.

– Så I har ikke to politikker, der modarbejde­r hinanden?

– Nej, det mener jeg ikke.

 ??  ??
 ?? FOTO: JENS DRESLING/RITZAU SCANPIX ?? – Vi håndterer friskoler ens, uanset om det er muslimske, jødiske eller katolske, fortaeller Venstres undervisni­ngsordføre­r, Anni Matthiesen.
FOTO: JENS DRESLING/RITZAU SCANPIX – Vi håndterer friskoler ens, uanset om det er muslimske, jødiske eller katolske, fortaeller Venstres undervisni­ngsordføre­r, Anni Matthiesen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark