Ekstra Bladet

Flyt lufthavnen til en ø

- Else Skovløber Skovvejen 34 Skibby

Kastrup Lufthavn i København bør forbedres kraftigt. Den bør flyttes til en saerlig lufthavns-ø en kilometer syd for Amager.

Her er der bedre plads til udvidelser. I øjeblikket har Kastrup Lufthavn planer om store aendringer, der kommer til at koste mange milliarder kroner, men lufthavnen bliver desvaerre liggende, hvor den har vaeret i mange år.

Det er uheldigt, for lufthavnen vil vaere bedre tjent med at blive flyttet. Så undgår man også byggerod og flytterod i mange år frem. Ved at flytte lufthavnen til en ø syd for Amager kunne man få en ny flot moderne lufthavn med alle de flybaner, man kunne ønske sig.

Det ville sikkert glaede alle. Desuden kunne man få en ny tvaerbane til at afløse den nuvaerende tvaerbane, der i øvrigt hedder 12/30.

Så vidt jeg ved, er der lavvandet syd for Amager, så det bliver vel ikke så dyrt igen at anlaegge en helt ny lufthavn?

Den nuvaerende lufthavn larmer og sviner, og så er der eventuelle problemer ved flystyrt over beboet område, hvilket ville vaere meget uheldigt.

Andre steder laver man nye lufthavne på øer. Så det må vel også kunne lade sig gøre her i Danmark. Liberalist­er vil blot lave ulykker. Ganske som vores socialiste­r. Transportm­inisteren opfordres til at vågne op og gøre noget fornuftigt – derfor; flyt Kastrup lufthavn til en ø syd for Amager.

David Neil Kristensen Østrigsgad­e 8 København S Faenomenet Trump har en velkendt fortid som Manhattans byggematad­or med typiske overklasse­interesser som golf, casino og smukke kvinder, men samtidig har han en universite­tsog militaerud­dannelse samt kristne grundvaerd­ier. Det er nok derfor, at han fører politik, hvor lovgivning og kristne vaerdier flettes sammen, derfor også hans hårde linje på abortpolit­ik i USA og globalt.

Donald Trump videreføre­r den republikan­ske ’Gag Rule’ fra 1985. Det betyder, at amerikansk bistand til Afrika betinges af, at seksualund­ervisning og statsmidle­r til aborter ikke kaedes sammen, som det ellers er blevet kutyme i ulandshjae­lp.

I USA betales aborter ikke af staten, selvom abort ikke er forbudt. Det giver derfor mening, at amerikansk ulandshjae­lp heller ikke statsfinan­sierer abort. Derfor er Ulla Tørnaes hårde kritik af Trumps ulandspoli­tik misvisende og forkert.

Trumps politik handler om ompriorite­ring, ikke beskaering. En livsbekrae­ftende sundhedsbi­stand med fokus på at redde liv. Børnebegra­ensning handler om planlaegni­ng og praeventio­n. Abort er sidste udvej, vel ikke statens opgave?

I stedet for at give ulandsstøt­te til abortklini­kker bør man gå bagom problemern­e og forbyde børnebrude og tvangsaegt­eskaber og dermed bremse teenagefød­sler på stribe i ulandene. Kvinders ret til selv at bestemme og sige fra handler om meget mere end abort. Det er for forsimplet. Hvad med retten til ikke at blive tvangsgift?

 ?? FOTO: CLAUS BECH/ RITZAU SCANPIX ?? David N. Kristensen mener bestemt, at lufthavnen i Kastrup ville vaere bedre placeret på en ø med plads omkring.
FOTO: CLAUS BECH/ RITZAU SCANPIX David N. Kristensen mener bestemt, at lufthavnen i Kastrup ville vaere bedre placeret på en ø med plads omkring.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark