Ekstra Bladet

Lad os få overblikke­t tilbage

- Jan Hansen Nytoften 49 Odense SØ

Jeg kan huske, da jeg for mange år siden arbejdede i et revisionsf­irma. Her blev der afholdt planlaegni­ngsmøde hver mandag morgen, hvor man fik at vide, hvad man skulle lave, hvornår og hvor mange timer, man havde til det. I mit virke som folkeskole­laerer oplever jeg nu, at vi godt nok får at vide, hvad vi skal lave, men ikke hvor lang tid, man har til de enkelte opgaver.

Mon man som håndvaerke­r kunne forstille sig, at man ikke vidste, hvor lang tid man forventes at bruge til de forskellig­e opgaver? Mon ikke det ville vaere lidt svaert at udarbejde et tilbud til sine kunder, hvis man ikke vidste, hvor mange timer man skulle skrive på tilbuddet? Jeg savner, at vi i folkeskole­n får tid på vores arbejdsove­rsigt, så forventnin­gerne mellem ledelse og laerer kan afstemmes.

I folkeskole­n i dag er det et spil i lotteriet, hvor lang tid laererne har til forberedel­se af deres timer. Laererne har deres undervisni­ngstid og resten er så blevet til ’øvrige tid’. Det betyder, at en matematikl­aerer på 7. årgang kan have en time til forberedel­se, imens hans kollega har fem timer til at forberede det samme antal timer. Det må vaere logisk, at man er sikret tid til at forberede sine timer.

Så derfor kaere KL – lad os få overblikke­t tilbage og give folkeskole­laererne mulighed for at planlaegge og udføre deres arbejde på fornuftig vis.

 ?? ARKIVFOTO: HENRIETTE DAEHLI/ RITZAU SCANPIX ?? Giv laererne en chance for at tilrettela­egge deres arbejde ordenligt, skriver Jan Hansen.
ARKIVFOTO: HENRIETTE DAEHLI/ RITZAU SCANPIX Giv laererne en chance for at tilrettela­egge deres arbejde ordenligt, skriver Jan Hansen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark