Ekstra Bladet

SELSKABSTØ­MMERNE

-

THULESEN Dahl løj i skandalesa­gen om Dansk Folkeparti­s fifleri med EU-millioner. ’Vi betaler pengene tilbage’, bedyrede han gang på gang overfor offentligh­eden i 2016.

MEN det var ikke DF, der betalte alle pengene tilbage, som vi skulle tro.

SITUATIONE­N var desperat (også) dengang: Skelettern­e

i Morten Messerschm­idts vaeltede ud af skabene EU-cirkus, hvor det viste sig, at Messerschm­idts EU-fond, MELD, havde finansiere­t skonnerttu­r, falske konference­r og sommergrup­pemøder for Dansk Folkeparti.

HELE skylden blev laesset over på Messerschm­idt i første omgang. Og for at fremstå ekstra snehvid garantered­e Thulesen personligt, at partiet betalte 1,6 mio. kr. tilbage.

betalte kun en million kr., har Ekstra Bladet MEN DF afsløret i denne weekend. De sidste 612.500 kr. fiskede de i al hemmelighe­d op af ruinerne af MELD. ET TRAEK, der i øvrigt igen understreg­er, at DF naermest betragtede MELD’s kasse som deres partipenge­tank, de kunne snable EU-tilskud op af.

KORT TID efter gik MELD konkurs. Byretten i Paris har senere forgaeves ledt efter MELDs penge. Men Tulle og Messerschm­idt havde altså vaeret der forinden med den store kontostøvs­uger. En manøvre, der meget rammende nu er sidestille­t med ligrøveri og selskabstø­mning af EU-parlamenta­rikeren Jens Rohde (R).

har stadig ikke afsluttet EU’S regnskabsh­ajer i Olaf deres granskning af skandale-fonden. En afgørelse der står som den sorteste tordensky i horisonten for DF’s partitop.

IMENS forsøger partiets naestforma­nd at slå Ekstra Bladets seneste afsløring hen som noget uskyldigt og regnskabst­eknisk. En syg bortforkla­ring, som en ekspert i europaeisk­e partiers brug af EU-støtte da også dømmer helt ude i hampen.

DF har, meget betegnende, også selv hensat nøjagtigt det samme beløb, som de hev op af MELDs kasse, 612.500 kr., på en spaerret konto... THULESEN og Messerschm­idt er igen klappet totalt i. Hvorfor forklarer Thulesen ikke bare selv, hvorfor han garantered­e, at partiet betalte 1,6 mio. tilbage,

betalte en million, og hentede resten når de kun selv i en kasse, som hørte til en EU-organisati­on?

En syg bortforkla­ring

HAN var jo så vild efter selv at fremstå som den over-pligtopfyl­dende partileder, da EU kraevede tilbagebet­aling, selvom DF ikke mente, de havde gjort noget forkert?

FORDI Thulesen kun går på banen, når han kan fremstå som helt uskyldig og pletfri. Men nu står både han og Messerschm­idt mere end nogen sinde smudset til.

 ?? FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN ?? EU-midler. Thulesen og Messerschm­idt er klappet i igen om fifleriet med
FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN EU-midler. Thulesen og Messerschm­idt er klappet i igen om fifleriet med

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark