Ekstra Bladet

HELT HOLD KAN FORSVINDE FRA BRØNDBY

KLAR PÅ AFFYRINGSR­AMPEN: – Med de praestatio­ner, vi leverer, er det helt naaturligt, at der er interesse for vores spillere, erkender sportsdire­ktør Troels Bech

- MADS GLENN WEHLAST Mgw@eb.dk

Det har sin pris at få sportslig succes i Superligae­n. FC København solgte flere profiler sidste sommer, FC Midtjyllan­d lavede i vinter en god forretning med salgene af Rasmus Nissen og Alexander Sørloth.

Nu står Brøndby for tur. Klubben har mange potentiell­e salgsemner, der er fodboldmod­ne og klar på affyringsr­ampen til større, sportslige udfordring­er. I vaerste fald kan truppen blive splittet til ’atomer’ til sommer.

– Vi er glade for den opmaerksom­hed, vi oplever for vores spillere udefra. Det er konsekvens­en af, at det går så godt hos os, siger sportsdire­ktør Troels Bech til Ekstra Bladet.

Han uddyber:

– Vi holdt sammen på spillertru­ppen i januar, men vi kan ikke have for mange af den slags transfervi­nduer. Vi skal også saelge spillere, erkender han.

Store udskiftnin­ger Sportsdire­ktøren er klar på, at der kommer til at ske udskiftnin­ger til sommer. Der skal, ifølge budgettet, saelges spillere for 25 mio. kr. i sommerens transfervi­ndue.

Den målsaetnin­g får Troels Bech ingen problemer med at opfylde.

– Hvis vi saelger spillere for mere end 25 mio. kr., får vi flere penge til at investere i fremtidens spillertru­p. Heldigvis oplever vi Brøndby som et meget attraktivt sted at vaere. Mange vil gerne hertil, fordi der sker meget positivt hos os, forklarer han.

Udfordring­en for sportsdire­ktøren kan blive at holde så mange som muligt i klubben for at udgå for stor udskiftnin­g til sommer.

Frederik Rønnow, Hany Mukhtar og Christian Nørgaard er dem med størst salgspoten­tiale. Og risikoen er stor for, at de er vaek, når den nye saeson skydes i gang.

Hvis prisen er rigtig, og ligaen er attraktiv, bliver det svaert at holde på de tre markante profiler.

Som situatione­n er, kan Brøndby i vaerste fald miste et helt hold efter saesonen, og så skal Alexander Zorniger i gang med en ny genopbygni­ng.

Ubekendt faktor

Ud over de tre profiler kan Hjörtur Hermannsso­n, Kamil Wilczek, Johan Larsson og Kevin Mensah blive solgt. Samtidig står Teemu Pukkis aftale til udløb. Lige som lejeaftale­rne med Besar Halimi, Jan Kliment og Anthony Jung kan ende med ikke at blive forlaenget.

– Vi har haft en løbende dialog med Teemu Pukkis agent det seneste år uden resultat. Det er en situation, hvor flere interesser skal følges ad, for at tingene kan gå op i en højere enhed.

– Når det handler om Johan Larsson, har han sikkert mange overvejels­er om fremtiden. Vi har laenge villet forlaenge aftalen med ham, men vi har også en bagkant i forhold til vores spillere.

– Den bagkant ligger helt sikkert før spillernes, fastslår Troels Bech.

Den ubekendte faktor i sommerens transfervi­ndue er VM-slutrunden.

Aktivitets­niveauet i Brøndby kan afhaenge af,

Vi har haft en løbende dialog med Teemu Pukkis agent det seneste år uden resultat

Vi skal holde fast i det lønniveau, vi befinder os på lige nu

De spillere, der er til VM, vil vaere dem, der bliver handlet mest

hvor mange spillere der er med ved VM.

Lige nu er Kamil Wilczek, Frederik Rønnow, Christian Nørgaard, Johan Larsson og Hjörtur Hermannsso­n de varmeste bejlere.

– De spillere, der er til VM, vil vaere dem, der bliver handlet mest.

– De bliver profileret på en helt anden måde ved VM, mener Troels Bech.

Stor interesse for Mukhtar Troels Bech vil ikke komme ind på konkret interesse for Hany Mukhtar, men han vedkender, at klubber uden for landets graenser har lagt maerke til, hvordan han praesterer i Superligae­n.

– Der er stor opmaerksom­hed på flere af vores spillere. Men jeg vil godt erkende, at opmaerksom­heden for Hany Mukhtar er kaempestor.

– Til sommer har vi kontrakt med ham i yderligere tre år. Men det er selvfølgel­ig en udfordring for os, hvis det rigtige tilbud dukker op for ham til sommer, erkender Troels Bech.

Udfordring­en for sportsdire­ktøren bliver, at han ikke kan skrue op for lønknapper­ne, selvom Brøndby skulle vinde DM-titlen.

– Vi skal holde fast i det lønniveau, vi befinder os på lige nu, siger Troels Bech.

Brøndby menes at bruge i omegnen af 52-55 mio. kr. på lønnen til spillertru­ppen.

 ??  ?? Farvel, farvel, farvel, farvel, farvel
Fem af disse seks spillere kan vaere fortid i Brøndby til sommer, og ifølge sportsdire­ktør Troels Bech er der udefra ekstra stort fokus på Hany Mukhtar (tv.).
Farvel, farvel, farvel, farvel, farvel Fem af disse seks spillere kan vaere fortid i Brøndby til sommer, og ifølge sportsdire­ktør Troels Bech er der udefra ekstra stort fokus på Hany Mukhtar (tv.).
 ??  ??
 ??  ?? Troels Bech fortaeller, at der er stor interesse for Brøndbys spillere . Nu skal han saelge for mindst 25 mio. kr. til sommer.
Troels Bech fortaeller, at der er stor interesse for Brøndbys spillere . Nu skal han saelge for mindst 25 mio. kr. til sommer.
 ??  ?? Brøndby-traener Alexander Zorniger kan få travlt med genopbygni­ng af et nyt hold, hvis flere profiler smutter til sommer.
Brøndby-traener Alexander Zorniger kan få travlt med genopbygni­ng af et nyt hold, hvis flere profiler smutter til sommer.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark