Ekstra Bladet

BRØNDBY ER STADIG UDFORDRET

- Allan Olsen

toppen af tabellen UDSIGTEN FRA må stadig fryde folk med hang til den københavns­ke vestegn og ikke mindst de blå-gule. Uden at vaere hverken blå, gul, hvid, rød eller stribet, så gaelder det også herfra.

At Brøndby igen praeger toppen af Superligae­n virker både naturligt og gavnligt for dansk fodbold.

Nu kunne udsigten have vaeret endnu smukkere, hvis Brøndby ikke havde lukket Horsens ind i tåge-kampen, men at vaere á point med FCM, der slider for at finde guld-spillet frem, er nu heller ikke dårligt for Brøndby en enkelt kamp før slutspille­t.

fantastisk stykke arbejde, DET ER ET der er lavet i Brøndby med genrejsnin­gen af klubben.

Sportsligt men også på mange andre områder. Økonomien er – en smule – i bedring, fan-arbejdet er vanvittigt flot med stort nyt initiativ med en permanent fan-zone – og pletskudde­ne er mange, når vi taler om sammensaet­ningen af truppen.

der, hvor man ER BRØNDBY SÅ kan tro på, at klubben er en årelang magtfaktor i toppen af dansk fodbold? Nej! Ikke endnu. Klubben er udfordret på en raekke områder.

Nu skal man ikke vaere lyseslukke­r på forhånd, men her er en raekke punkter, hvor Brøndby skal finde nogle svar.

Zorniger. Ja, tyskeren 1) Alexander har leveret den måske mest imponerend­e traener-entre i dansk fodbold, og hans arbejde er formidabel­t. Men kan et eventuelt mesterskab få de tyske klubber til at genopdage Alexander Zorniger? Der er ingen tvivl om, at tyskeren naturligvi­s har ambitioner og sigter efter en større adresse, selvom han har det godt i Danmark. Kan Brøndby finde den oplagte afløser, og risikerer man at smide alt det over bord, han har opbygget.

Forretning­en. Økonomien har 2) det stadig stramt og Brøndby har ikke som FCK et Lalandia eller kontortårn­e, der skaffer penge i butikken. Jan Bech Andersen er fortsat garanten for, at der bliver spillet topfodbold i Brøndby, men nu skal fodboldfor­retningen vise, at der kan saelges til andet end småpenge.

Talentudvi­klingen. Den korteste 3) vej fra talent til Superligab­old blandt topklubber­ne er lige nu FCN og FCM. Brøndby har forsømt området i en årraekke, men for sammenhaen­gskraften i klubben er det vigtigt, at man kan vise en vej til førstehold­et for klubbens talenter. FCK har eksempelvi­s med salget af Victor Jensen til Ajax for 26 millioner kroner vist, at der også er penge at hente.

Truppen. Som Ekstra Bladet 4) kan fortaelle i dag, så risikerer Troels Bech et hedt sommervind­ue. Ja, der kan komme penge på bogen for folk som Frederik Rønnow og Hany Mukhtar, men specielt sidstnaevn­te virker som et transferku­p, man ikke laver mange af i en tiårig periode. Spørgsmåle­t er, om Brøndby-ledelsen kan holde niveauet, når det handler om at finde afløsere?

kommer europaeisk PÅ POSITIVSID­EN fodbold efter sommerpaus­en, der er en vigtig del af Brøndby-DNA’et – og det er vaerd at anerkende, at der er en sjaelden ro på bagsmaekke­n i organisati­onen.

Så ja, Brøndby har potentiale­t til at vaere en af de store drenge i klassen mange år fremover, men de risikerer også at stå et sted, hvor forkerte beslutning­er kan sende pilen i den rigtige retning.

Pletskudde­ne er mange, når vi taler om sammensaet­ningen af truppen

 ?? FOTO: LARS POULSEN ?? Alexander Zorniger har leveret den måske mest imponerend­e traener-entre i dansk fodbold. Spørgsmåle­t er: hvor er Brøndby, hvis tyskeren søger nye graesgange? Imponerend­e
FOTO: LARS POULSEN Alexander Zorniger har leveret den måske mest imponerend­e traener-entre i dansk fodbold. Spørgsmåle­t er: hvor er Brøndby, hvis tyskeren søger nye graesgange? Imponerend­e
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark