Ekstra Bladet

TRAET AF AT SCORE SELVMÅL

UHELDIG LYNGBY-ANFØRER: Jeg graeder ikke, jeg har en anden vigtig rolle på holdet

- ALLAN SAND PEDERSEN alpe@eb.dk

– Selvom jeg er traet af at score selvmål, føler jeg mig stadig staerk nok til at udføre opgaven med at vise vejen for andre, siger den uheldige Lyngby-anfører Thomas Sørensen

Lyngby vandt som optakt til foråret den dramatiske økonomiske dødskamp, men det er endnu ikke lykkedes at komme ind på sejrsspore­t igen sportsligt.

Åreladning­en af spillere i forbindels­e med dødskampen har sammen med skader i den smalle trup gjort ondt, og tingene bliver ikke bedre af, at klubben åbenbart er på vej til at blive eksperter i at hjaelpe modstander­ne på vej.

Traet af selvmål

I sidste uge blev Hobro sat i gang af et selvmål – i går blev Sønderjysk­E hjulpet frem til sejren af et selvmål.

I begge tilfaelde kan disse nedture signeres anfører Thomas Sørensen, der også optrådte i den uheldige rolle en gang i efteråret – nemlig da Lyngby blev knust af FCK i Parken.

Og dette billede er han selvfølgel­ig grundigt traet af – men han graeder ikke.

Stadig godt humør

– Hvis jeg skulle graede, og det skal jeg altså ikke, skulle det vaere derhjemme. For jeg har en anden vigtig rolle på holdet – nemlig at vise vejen for de mange unge spillere, og sørge for at vi generelt ikke mister troen trods den megen modgang. Og jeg vil gerne fastslå én ting: I forhold til den resultatma­essige modgang er humøret stadig højt i truppen, sagde den uheldige anfører efter nederlaget i Haderslev, der betyder, at han og holdkammer­aterne nu er gået fra banen 13 gange i traek uden at vinde.

Heldet svigter

Thomas Sørensen ser det, der skete og som førte til det afgørende mål på Sydbank Park som et udtryk for, at tingene slet ikke går Lyngbys vej i øjeblikket.

– De får skabt oplaegget til chancen, fordi vi sover – og det er også sket i andre kampe. Men da bolden så blive smidt ind, og jeg rammer den, skal der altså ikke ret meget til, før den havner alle andre steder end i vort eget mål. Men når man er inde i en dårlig stime, følger der tit uheld med, mens heldet mangler i den anden ende, konstatere­de han – bl.a. med henvisning til det bragende skud, som Mathias Hebo havde midt i anden halvleg. Et skud som prellede af på overligger­en.

Humøret er højt

– Selvfølgel­ig gør det ondt på os, at vi har tabt så meget, som vi har. For det er aldrig sjovt. Men vi er gode til at komme videre, og humøret er der som sagt stadig. Jeg føler også, at vi på en maengde områder bevaeger os i den rigtige retning. Derfor ser jeg stadig med fortrøstni­ng og tro på tingene frem mod den overlevels­eskamp, der nu for alvor spidser til.

– Blandt andet fordi vi i mange kampe har vist, at vi kan udfordre alle. Som tingene står, er det da mest sandsynlig­t, at vi skal ud i playoff-kampene om nedrykning.

Men vi får trods alt inden da seks kampe plus den på søndag til at score point, slår Thomas Sørensen fast.

 ?? FOTO: CLAUS FISKER/RITZAU SCANPIX ?? Surt Lyngbys anfører Thomas Sørensen (i rødt) scorede kampens enlige mål. Desvaerre for ham og Lyngby var det i eget net. Her er han i kamp mod Sønderjysk­Es Christian Jakobsen.
FOTO: CLAUS FISKER/RITZAU SCANPIX Surt Lyngbys anfører Thomas Sørensen (i rødt) scorede kampens enlige mål. Desvaerre for ham og Lyngby var det i eget net. Her er han i kamp mod Sønderjysk­Es Christian Jakobsen.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark