Ekstra Bladet

VI MANGLER PROCENTER I VORES PRES

FCM-ANFØRER JAKOB POULSEN : Vi skal vaere tilfredse. Foråret har ikke spillemaes­sigt vaeret til guldmedalj­er for midtjydern­e

- MADS GLENN WEHLAST ANDERS JENSEN mgw@eb.dk; aj@eb.dk

Det er måske ikke så overrasken­de, at FC Midtjyllan­d ikke har ramt det høje, stabile niveau, som spillerne leverede på i efteråret.

Holdet har smidt fem point i forårets seks første kampe og det spillemaes­sige har ikke vaeret til guldmedalj­er – endnu.

Men det ville også vaere unaturligt, hvis det ikke kunne ses, når man fjerner fem profiler fra mandskabet i forhold til efteråret.

Knapt så overbevise­nde

Det hold, der spillede i Farum var uden Filip Novak, Rasmus Nissen og Alexander Sørloth, der blev solgt i januar. Laeg dertil, at Paul Onuachu og Rilwan Hassan aktuelt er ude med skader.

– Vi skal vaere tilfredse med antallet af point, vi har fået her i foråret. Indsatsen har vaeret til de point, vi hidtil har fået i foråret. Men det har ikke vaeret ligeså overbevise­nde som i efteråret, erkender FCM-anfører Jakob Poulsen, der uddyber:

– Men det er vel naturligt, når vi som i dag stiller op uden fem mand, der spillede meget i efteråret. Det vil vaere underligt, hvis det ikke kan maerkes, påpeger han.

Vi mangler procenter

FCM-kaptajnen reddede ét point qua sin udligning med afslutning­en fra kanten af feltet efter Mikkel Duelunds frispilnin­g.

– Jeg synes, vi mangler procenter energimaes­sigt, både i presset og når vi har bolden. Vi var ikke gode nok med bolden. Men nogle dage rammer du som hold bare ikke niveauet.

– Hvis vi skal se på os lige nu, så er det status quo. Vi har ikke forbedret os i forhold til efteråret, påpeger FCM-kaptajnen.

Han mener, at Brøndby må vaere de aktuelle guldfavori­tter. Og det gør han ud fra den kontinuite­t de har opbygget gennem saesonen.

– Brøndby havde også en periode i efteråret, hvor de ikke spillede så godt. Men de hev sejrene hjem. Det handler om at få point i de perioder. Jeg vil sige, at Brøndby havde et problemfri­t transfervi­ndue. Derfor må vaere favoritter til guldet, smiler Jakob Poulsen, der dog skynder sig at tilføje:

– Hvis ikke de påtager sig den favoritvae­rdighed, så gør vi det. Den guldkamp er dog lidt sjovere i medierne end blandt os spillere. Vi vil bare ud at spille kampene, påpeger han.

På vej tilbage

Efter det hektiske transfervi­ndue lysner det trods alt lidt på skadefront­en for FC Midtjyllan­d, der snart kan råde over Paul Onuachu og Rulwan Hassan.

De to profiler er helt sikkert tilbage i truppen efter landskampp­ausen i begyndelse­n af april. Måske kan de få en lille rolle allerede i naeste uge i grundspill­ets sidste opgør mod Sønderjysk­E.

– Paul var ude at løbe lørdag. Han er på vej, lige som det går fremad med Rilwan. Det betyder meget og ligner noget, når jeg kan saette de to navne på holdkortet, påpeger Jess Thorup.

Han erkender, at hverken Rilwan Hassan eller Paul Onuachu når topformen lige med det samme.

– Det er lang tid siden de har spillet. Men jeg forventer de når topformen i slutspille­t. Det kommer til at give vores hold nye dimensione­r, når jeg kan kigge på baenken og vi kan udnytte Pauls kvaliteter og Rilwans hurtighed, påpeger Jess Thorup.

Brøndby må vaere de aktuelle guldfavori­tter

Nogle dage rammer du som hold bare ikke niveauet

 ?? FOTO: LARS POULSEN ?? Tilfreds anfører FCM’s anfører Jakob Poulsen mener, at forårets pointhøst svarer fint til den indsats, holdet har leveret. Her forsøger han at stoppe FCN’s Mads Pedersen.
FOTO: LARS POULSEN Tilfreds anfører FCM’s anfører Jakob Poulsen mener, at forårets pointhøst svarer fint til den indsats, holdet har leveret. Her forsøger han at stoppe FCN’s Mads Pedersen.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark