Ekstra Bladet

Mor meldte søn savnet: Politiet hentede min søn, før den 14-årige døde

-

Sagen adskiller sig fra MDMA-sagerne blandt andet ved, at politiet her mener, at de unge eksperimen­terede med og indtog recept-medikament­er i løbet af lørdag aften. Men også her var indtagelse­n livsfarlig.

I koma

En 14-årig dreng afgik ved døden natten til søndag. Hans jaevnaldre­nde veninde lå i går i koma og kaempede for sit liv på Rigshospit­alet.

I går eftermidda­g anholdt og sigtede politiet den 40-årige kvindelige indehaver af lejlighede­n. Ifølge politiet kender man hende fra et misbrugs-miljø.

Hun er, ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r, selv mor til en ung, men politiet vil ikke kommentere hendes relation til teenagerne, der opholdt sig i lejlighede­n.

Socialt belastede

– Der er tale om en raekke unge, som benytter lejlighede­n som et slags samlingsst­ed, siger vicepoliti­inspektør Riad Tolba, der betegner de unge som ’socialt belastede’.

Han forklarer: Blot få timer inden den 14årig dreng døde af hjertestop, besøgte betjente fra Københavns Politi lejlighede­n på Østerbro, hvor teenageren senere mistede livet.

Det fortaeller en mor til en anden ung, som var til stede i lejlighede­n om aftenen.

Moderen ønsker ikke sit navn frem af hensyn til sin søn, men Ekstra Bladet kender hendes identitet.

Betjentene besøgte lejlighede­n lørdag kort før midnat i forbindels­e med, at moderen havde meldt sin egen teenagesøn savnet. Drengen blev fundet på adressen og bragt hjem til sine foraeldre.

Moderen siger, at sønnen har kaempet med et misbrug, som foraeldren­e forgaeves har forsøgt at hjaelpe ham ud af. Lørdag aften skulle drengen vaere hos sin far, men blev vaek, og moderen meldte sønnen savnet.

– Grunden til, at min søn er i live i dag, er, at vi efterlyste ham hos politiet, og han blev hentet fra lejlighede­n. Var han ikke blevet hentet, så havde han sikkert også taget de her ting, siger moderen, hvis søn var bedste venner med den 14-årige, der senere døde.

Stak af hjemmefra

– De stak af sammen i tide og utide. Derfor havde vi foraeldre en telefonkae­de, hvor vi kunne ringe til hinanden for at hjaelpe med at lede efter dem, fortaeller moderen.

Politiet har tidligere at der foruden de oplyst, to, som fik hjertestop, var fem andre unge i lejlighede­n.

Moderen til drengen, der blev bragt hjem, undrer sig over, at politiet under deres besøg ikke greb ind i forhold til de andre unges tilstedeva­erelse i lejlighede­n.

Ingen tegn på misbrug

Allan Nyring, ledende politiinsp­ektør i Københavns Politi, siger i en skriftlig kommentar til Ekstra Bladet:

– Det er korrekt, at vi tidligere på aftenen var i lejlighede­n for at hente en 14-årig dreng hjem til sin far. I den forbindels­e blev der taget oplysninge­r til en socialrapp­ort, da de generelle forhold i lejlighede­n blev fundet bekymrende, men ikke ulovlige.

– Vi har fuld forståelse for foraeldren­es frustratio­n, men på det tidspunkt, hvor vores patrulje var i lejlighede­n, var der ingen oplysninge­r om eller synlige tegn på misbrug blandt de unge.

cama/fleck

 ?? FOTO: SIMON FALS/RITZAU SCANPIX ?? Ikke til at redde Den 14-årige dreng var allerede død, da paramedici­nere ankom til stedet. Pigen kunne genoplives, men er nu i koma.
FOTO: SIMON FALS/RITZAU SCANPIX Ikke til at redde Den 14-årige dreng var allerede død, da paramedici­nere ankom til stedet. Pigen kunne genoplives, men er nu i koma.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark