Ekstra Bladet

Misbrugsek­spert: Unge vil bare have det sjovt

-

Det handler ikke om gruppepres, når unge mennesker afprøver stoffer. Det forklarer misbrugs-ekspert og speciallae­ge i psykiatri Henrik Rindom.

I flere tilfaelde drejer det sig om, at man som ung gerne vil have det sjovt til fester, når de eksperimen­terer med stoffer eller medikament­er.

– Når jeg taler med unge mennesker, fortaeller de, at de ser andre have det sjovt og gerne vil have det på samme måde, siger han.

Han forklarer, at de unge er meget risikovill­ige, fordi de ikke kan se konsekvens­erne af deres handlinger.

Ved ikke nok

– De ser måske en af deres venner tage en hel bane coke eller metadon og taenker, at det kan de også, men hvis man ikke er vant til de maengder, så er det, at det går galt, forklarer han.

– Hvis du skal kunne tale med de unge, skal foraeldren­e saette sig ind i, hvad det er for nogle stoffer, der er i omløb. De unge kan tage alt fra MDMA-krystaller til metadon. Pusheren har alt for let spil, fordi han kan bilde de unge hvad som helst ind, og de unge ved ikke nok om stoffer eller medikament­er, fortaeller han og fortsaette­r:

– Du skal tale med dine børn og ikke til dem. Det er vigtigt, at du som foraeldre saetter dig ind i den rusmiddel-kultur, som børnene faerdes i.

Ifølge Henrik Rindom er snakken mellem foraeldre og børn den bedste måde at forebygge indtagelse­n af dødsensfar­lige stoffer på.

– Hvis vi skal forebygge, så skal vi have fat i foraeldren­e. Det er vigtigt, at de laerer børnene om rusmidler, for de skal nok møde dem ude i virkelighe­den. Det er så sikkert som amen i kirken.

 ?? FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN ?? Ifølge Henrik Rindom vil de unge prøve graenser af og feste, når de indtager farlige stoffer eller medikament­er.
FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN Ifølge Henrik Rindom vil de unge prøve graenser af og feste, når de indtager farlige stoffer eller medikament­er.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark