Ekstra Bladet

Mor efter narkoforgi­ftning: Vi graeder stadig hver dag

- KRISTIAN KORNØ kkr@eb.dk

Hver gang, Henriette Olesens børn går nogen steder, er hun bange. Sådan var det ikke, før hendes søn og en kammerat tog den narko, som slog sønnens ven ihjel.

Da Ekstra Bladet taler med Henriette Olesen, er hun stadig dybt berørt, efter at hendes kun 15-årige søn fredag 2. februar sammen med en jaevnaldre­nde kammerat blev akut indlagt på Køge Sygehus efter at have taget stoffet MDMA staerk form.

Hendes søn, Matti Olesen, overlevede forgiftnin­gen efter tre dages indlaeggel­se, mens hans kammerat døde efter at have kaempet for sit liv i 13 dage på sygehuset.

Det aergrer og undrer Henriette Olesen, at sagerne bliver ved med at dukke op.

– Selvom vi går ud og fortaeller om de her dybt tragiske historier, så hører vi hele tiden om det. Vi er kede af det og graeder hele tiden, for i en det kunne jo lige så godt vaere min søn, der var død. Nu var det hans bedste ven, og det er så forfaerdel­igt, men det skal min søn også leve med resten af livet.

Raedselsla­gen

Henriette var i Nordsjaell­and, da hun blev ringet op og fik fortalt, at sønnen og en kammerat var blevet indlagt akut på Køge Hospital, fordi de to havde taget stoffet om eftermidda­gen efter skole.

– Jeg skyndte mig til sygehuset. Det var voldsomt at se ham i kramper. Alt rystede på ham. Der stod ti laeger. Det vil jeg aldrig glemme.

Henriette Olesen understreg­er igen og igen, at det er hårdt for hende og familien, men at det jo slet ikke er noget sammenlign­et med, hvad familien til Mattis nu afdøde kammerat går igennem. I 13 dage kaempede den 15-årige dreng for sit liv på hospitalet.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark