Ekstra Bladet

Her er vores mave-tricks

- FOTO: LINDA JOHANSEN

Rugbrød og rismaelk gør godt, mens vingummi og fastfood kan få maven til at gøre opmaerksom på sig selv på uheldig vis.

Sådan lød det blandt andet, da Ekstra Bladet gik på gaden for at høre, hvad danskerne gør for at holde deres mave sund.

Karin Foxvig, 73 år, frivillig underviser, Brønshøj:

– En sjaelden gang hvert halve år spiser jeg hos en pølsemand, fordi jeg godt kan lide det. Men generelt taenker jeg meget over, hvad jeg putter i maven. Jeg skal ikke have for mange maelkeprod­ukter og ost, selvom jeg godt kan lide det. Hvis jeg får det, kan jeg ikke komme af med det. Så jeg drikker rismaelk og putter det også i min kaffe. Nu kan jeg egentlig bedre lide det. Og så sørger jeg for at få mange grøntsager og kun lyst kød, fordi det er sundere for mig.

Kasper Laugesen, 21 år, studerer internatio­nal shipping and trade på CBS, Faxe:

– Egentlig taenker jeg ikke over, hvordan det jeg putter i munden, påvirker min mave. Selvfølgel­ig kan tung mad som fastfood have en negativ effekt. Men hvis jeg spiser sund mad og yoghurt, kan jeg godt maerke, at jeg får det bedre. Jeg taenker ikke rigtig på mine mave, når den har det godt. Det er mest, når man er utilpas, at man maerker det. Det er ligesom, når man har stoppet naese. Man bider ikke maerke i det, før den begynder at blive stoppet.

Christian Fagernaes, 35 år, laege, Lyngby: –Min mave bliver isaer påvirket af kaffe og vingummier. Det er ikke sådan, så jeg bliver oppustet, det saetter ligesom bare mere gang i den. Men hvis jeg bare holder mig til en regelmaess­ig kost med en masse havregryn og rugbrød, har min mave det godt. Jeg skal også passe på med for fed mad.

Jesper Øberg, 47 år, skytteassi­stent, Praestø: – Jeg taenker ikke synderligt over, hvad jeg putter i maven. Men jeg kan da godt maerke, at når jeg har spist ris, så føler jeg en form for tomhed. Der er intet, der kan gøre mig oppustet. Når jeg har det godt i maven, er den bare afslappet.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark