Ekstra Bladet

Mette F. flytter til Aalborg

- PER MATHIESSEN pma@eb.dk

Socialdemo­kraternes formand, Mette Frederikse­n, skifter opstilling­skreds ved naeste folketings­valg.

Efter knap 20 år som folketings­kandidat i Ballerup vender hun ’hjem’ til Aalborg Øst og skifter dermed Københavns Vestegn ud med Nordjyllan­d, hvor hun oprindelig­t stammer fra.

Formålet er at traekke flere stemmer til Socialdemo­kratiet ved naeste valg.

Det oplyser hun på Facebook.

’Jeg vender hjem til Aalborg. Til Nordjyllan­d ... Nu vil vi forsøge at gøre det socialdemo­kratiske mandat i Nordjyllan­d endnu staerkere ... Og derfor ønsker jeg fremadrett­et at vaere statsminis­terkandida­t med udgangspun­kt i det nordjyske,’ skriver S-lederen på Facebook.

Flere vaelgere

Hun uddyber beslutning­en i en mail til sine partifaell­er i Ballerup.

’Tiden er nu til, at I skal finde en ny kandidat. Vi naermer os folketings­valget, og vi har i partiet besluttet, at jeg skal søge valg i en af de større storkredse. Jeg søger derfor valg i Nordjyllan­d, hvor jeg håber at vende tilbage til min gamle kreds, Aalborg Øst. Jeg har aldrig lagt det nordjyske fra mig, og med en større storkreds tror jeg på, det vil styrke Socialdemo­kratiet, at jeg skrifter kreds’, skriver hun i en intern mail til partifaell­erne.

Gade stopper

Ved sidste folketings­valg var Venstres Søren Gade den store nordjyske stemmeslug­er med 29.000 personlige stemmer. Han genopstill­er ikke.

Med statsminis­terkandida­t Mette Frederikse­n i spidsen for Socialdemo­kratiet i Nordjyllan­d håber partiet at gafle en del af de ’hjemløse’ stemmer.

Mette Frederikse­n blev første gang valgt til Folketinge­t i 2001 for Ballerupkr­edsen, hvor hun bor – og bliver boende – med sine to børn.

Flere vaelgere i Nordjyllan­d

Ved sidste folketings­valg i 2015 fik Mette Frederikse­n 24.486 personlige stemmer – primaert på Vestegnen – men der skal altså fremover pendles til Nordjyllan­d.

Københavns Omegns Storkreds har cirka 362.000 vaelgere og 11 kredsmanda­ter, mens Nordjyllan­ds Storkreds har cirka 433.500 vaelgere og 15 kredsmanda­ter (2015-tal).

Håber at gafle en del af de hjemløse stemmer

 ?? FOTO: JENS DRESLING/RITZAU SCANPIX ?? Mette Frederikse­n blev første gang valgt til Folketinge­t i 2001 for Ballerupkr­edsen, hvor hun bor – og bliver boende – med sine to børn.
FOTO: JENS DRESLING/RITZAU SCANPIX Mette Frederikse­n blev første gang valgt til Folketinge­t i 2001 for Ballerupkr­edsen, hvor hun bor – og bliver boende – med sine to børn.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark