Ekstra Bladet

Politiet: Vi tager sagen alvorligt

Journalist måtte forklare sig til politiet om prins Henriks indlaeggel­se

-

Hos Københavns Politi bekraefter man over for Ekstra Bladet, at der netop nu pågår en efterforsk­ning i en sag om et muligt brud på tavshedspl­igten på Rigshospit­alet.

– Vi kan bekraefte, at Trine Villemann har vaeret inde hos os og skrive under på sin forklaring. Hun er blevet afhørt telefonisk. Hun er vidne i sagen og er ikke sigtet. Det er korrekt, at der pågår en efterforsk­ning i den forbindels­e. Det vil vi gerne bekraefte, men ud over det vil jeg ikke sige så meget mere, oplyser Københavns Politis pressetals­mand.

– Hvad drejer efterforsk­ningen sig om?

– Den handler om, hvorvidt der er en ansat på Rigshospit­alet, der har brudt sin tavshedspl­igt i den her sag.

– Hvorfor er efterforsk­ningen ivaerksat?

– Fordi vi har modtaget en anmeldelse fra en borger, der har hørt Villemann i radioen og så efterfølge­nde har kontaktet os og sagt, at der må vaere tale om et brud på tavshedspl­igten. Så har vi sat en efterforsk­ning i gang, og vi har afhørt Villemann.

– Hvad kommer der til at ske i det videre forløb?

– Vi undersøger sagen, men ellers kan jeg ikke oplyse yderligere. Efterforsk­ningen pågår stadig, men ellers kan jeg ikke fortaelle mere.

– Hvor alvorligt tager her slags sager?

– Det kan jeg ikke kommentere specifikt på, men at vi har startet en efterforsk­ning, det er i sig selv udtryk for, at vi tager sagen alvorligt. I den

 ?? FOTO: JAKOB JØRGENSEN ?? Margrethe og den øvrige kongelige familie besøgte prins Henrik flere gange, mens han var indlagt på Rigshospit­alet i januar og februar. Prins Henrik døde 13. februar.
FOTO: JAKOB JØRGENSEN Margrethe og den øvrige kongelige familie besøgte prins Henrik flere gange, mens han var indlagt på Rigshospit­alet i januar og februar. Prins Henrik døde 13. februar.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark