Ekstra Bladet

Grønlaende­rne til valg 24. april

40 ÅRIG KVINDE FAENGSLET Kvinden, hvis lejlighed en 14-årig dreng omkom i natten til søndag efter indtagelse af ukendte maengder stoffer eller medicin, er nu varetaegts­faengslet

- LAURA A. HELLENSBER­G lah@eb.dk

Det var en tydeligt berørt 40årig kvinde, der tirsdag ankom til dommervagt­en ved Københavns Byret.

Kvinden er sigtet efter paragraf 241 for uagtsomt manddrab på en 14-årig dreng, der ved en sammenkoms­t i kvindens lejlighed med fem andre unge i København havde indtaget ukendte maengder af stoffer eller receptplig­tig medicin, der tilhørte kvinden, og herefter fik hjertestop.

Kvinden var tydeligt påvirket af sigtelsen, men naegtede sig skyldig i forholdene. Dommeren valgte at lukke dørene for offentligh­eden af hensyn til de mange mindreårig­e, der er involvered­e i sagen.

Kvinden blev efter retsmødet varetaegts­faengslet i 13 dage.

Retten har nedlagt navneforbu­d i sagen.

Den 40-årige kvinde har ikke kaeret faengsling­en til landsrette­n.

Anklageren Jeanette Bukhave oplyste ved dagens grundlovsf­orhør, at kvinden også er sigtet efter paragraf 250 for ikke at have slået alarm, på trods af sin viden om at drengen havde vejrtraekn­ingsproble­mer på badevaerel­set i lejlighede­n.

Satte sin egen datter i fare

Kvinden er også sigtet for at have hensat sin egen 14-årige datter i fare i laengere tid, da pigen lå hjaelpeløs med vejrtraekn­ingsproble­mer på en seng i lejlighede­n efter at have indtaget en ukendt maengde stoffer eller medicin.

Pigen er ifølge de seneste oplysninge­r stadig i koma.

Kvinden havde en sort haettetrøj­e og grønne bukser på. Hendes hår var løst, og hun graed, da hun fik laest sigtelsen højt.

Ud over de to 14-årige blev det oplyst, at fem andre unge var til stede i kvindens lejlighed, hvoraf en del var mindreårig­e.

Alle i lejlighede­n har en relation til den sigtede.

Forsvarsad­vokaten Henrik Perregaard bekraefted­e under grundlovsf­orhøret, at der havde vaeret flere afhøringer af de tilstedeva­erende i lejlighede­n, og at de afhøringer gik i ’øst og vest’.

En ven til den 14-årige pige fortaeller til Ekstra Bladet, at han selv har opholdt sig i lejlighede­n i andre sammenhaen­ge, hvor det var normalt, at man røg hash i moderens og datterens selskab.

Kendt i misbrugsmi­ljøet

Vennen ønsker at vaere anonym, men Ekstra Bladet er bekendt med hans identitet.

Politiet har tidligere udtalt, at lejlighede­n er kendt som et sted, hvor unge kunne eksperimen­tere med stoffer. De grønlandsk­e vaelgere skal til valg 24. april. Det har Grønlands landsting, Inatsisart­ut, tirsdag vedtaget på en ekstraordi­naer samling. Det skriver det grønlandsk­e medie KNR.

Ved valget skal der vaelges 31 medlemmer til Inatsisart­ut. Ifølge den grønlandsk­e valglov er valgperiod­en fire år.

Der var senest valg i december 2014.

Kvinden er også sigtet for at have hensat sin egen 14-årige datter i fare i laengere tid

 ?? FOTO: OLIVIA LOFTLUND ?? Faengslet i 13 dage I løbet af mandagen blev der lagt blomster foran lejlighede­n på Østerbro i København, hvor den 14-årige døde natten til søndag.
FOTO: OLIVIA LOFTLUND Faengslet i 13 dage I løbet af mandagen blev der lagt blomster foran lejlighede­n på Østerbro i København, hvor den 14-årige døde natten til søndag.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark