Ekstra Bladet

Poul Madsen freder Side 9-pigen

Eb.dk/side9 The Sun i England droppede Side 3-pigen i 2015, og i går annoncered­e den tyske avis Bild, at man følger i dens fodspor. Det får dog ingen indflydels­e på Side 9 herhjemme

- LARS SEJR ls@eb.dk

Det er slut med at vise bare bryster hos den tyske tabloidavi­s Bild, der ellers i årtier har haft en saerlig sektion med billeder af halvnøgne kvinder. Det offentligg­jorde avisen i går i et åbent brev til laeserne.

– Billederne har naturligvi­s til hensigt at underholde fortrinsvi­s maend. Men vi, der er på Bild, mener ikke, at underholdn­ingen af maend skal vaere kraenkende for kvinder. Derfor bringer vi ikke laengere sådanne billeder, lyder det i brevet.

Beslutning­en efterlader Ekstra Bladet som den eneste større avis i Nordeuropa, som stadig har et fast element med hel- eller halvnøgne kvinder. Og sådan kommer det til at fortsaette.

Jeg kan ikke tage mig af, om en økologisk moster fra Østerbro kan føle sig kraenket af en nøgen dame i Ekstra Bladet

– Side 9-pigen er den vigtigste institutio­n på Ekstra Bladet. Den er lige så vigtig som Morten Ingemann og vores afsløringe­r, fastslår Ekstra Bladets ansvarshav­ende chefredakt­ør, Poul Madsen.

Skal følge tiden

Ifølge Poul Madsen handler det om at følge med tiden. Derfor ser man ikke bare et billede af en nøgen kvinde og et navn i Ekstra Bladet.

– Dagens Side 9-pige er en, der synes, det er topfedt, og hun bestemmer selv, hvor nøgen hun vil vaere. Det, der jo nok er gået galt for Bild, det er, at de har haft Heidi fra Nürnberg og et nøgenbille­de. Så bliver det noget lummert noget, som man lige så godt kan finde andre steder på nettet, siger Poul Madsen og uddyber.

– Vores Side 9-piger fortaeller om deres liv, og vi laerer dem at kende. De deltager også i fede events, som eksempelvi­s et photoshoot på Naesbyholm Slot. Det er jo glaeden, det handler om.

– En del af argumentet fra Bild er, at det er kraenkende over for kvinder. Isaer i disse #metoo-tider er det så ikke nu, man bør sige, at det måske er fedt for maendene og de få, der stiller op, men hvis det er kraenkende over for så mange andre, så er det tiden til at stoppe?

– En kraenkelse kraever, at personen, der optraeder på billedet, føler sig kraenket, og det er jo det stik modsatte her. Der er så mange i det her land, som føler sig kraenkede på andres vegne. Undskyld jeg siger det, men jeg kan ikke tage mig af, om en økologisk moster fra Østerbro kan føle sig kraenket af en nøgen dame i Ekstra Bladet. Det må hun leve med, siger Poul Madsen og fortsaette­r.

– Hvis vi gik ind på den tankegang, at Side 9 er en kraenkelse, så spiller vi med på hele den forkerte del af #metoo-bevaegelse­n. Side 9 er et frirum for både maend og kvinder, og gennem de senere år har vi faktisk oplevet, at udbuddet af kvinder, der gerne vil på Side 9, bliver større og større.

– Har Side 9 en udløbsdato på Ekstra Bladet?

– Side 9 går ned med Ekstra Bladet. Og Ekstra Bladet går aldrig ned, siger Poul Madsen.

’Bild-pigerne’ forsvinder ikke helt. Avisen vil beholde den ’erotiske kunst’. Det vil sige, at dagbladet fortsat vil bringe fotos af letpåklaed­te, men ikke barbrysted­e kvinder.

 ?? FOTO: JØRGEN SPERLING ?? Den allerførst­e side 9-pige, Elin Holmtoft, 1. juli 1976.
FOTO: JØRGEN SPERLING Den allerførst­e side 9-pige, Elin Holmtoft, 1. juli 1976.
 ?? FOTO: JØRGEN SPERLING ?? Søs Reimann var Side 9-pige i 1999.
FOTO: JØRGEN SPERLING Søs Reimann var Side 9-pige i 1999.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark