Ekstra Bladet

DERFOR BLEV MESSERSCHM­IDTS SKANDALEFO­ND LAENSET

Ifølge DF-formanden blev Melds konto tømt for 612.500 kr., fordi der ikke måtte vaere penge til at daekke omstridt gyldent håndtryk

- JANUS ØSTERGAARD KRISTIAN BRÅRUD LARSEN PER MATHIESSEN jao@eb.dk kbl@eb.dk pma@eb.dk

Kristian Thulesen Dahl forklarer nu for første gang, hvorfor 612.500 kroner fra skandalera­mte Meld blev brugt på at tilbagebet­ale EUstøtte, som ulovligt var gået til Dansk Folkeparti.

I maj 2016 garantered­e DFformande­n ellers personligt for, at partiet betalte 1,6 millioner kroner tilbage til EU. Men Ekstra Bladet har afsløret, at DF blot betalte omkring en million kroner – resten blev hentet ved at tømme Melds bankkonto.

Thulesen Dahl vil dog ikke høre tale om, at han har talt usandt.

Cirka et halvt år senere i oktober 2016 blev det nemlig afsløret, at Meld i strid med reglerne også havde finansiere­t DF’s sommergrup­pemøder, private kaerestere­jser og fiktive konference­r.

Derefter afsatte DF de 612.500 kroner – som partiet ellers påstod at have betalt – på en konto i Jyske Bank, fremgår det af partiregns­kabet for 2016.

Ifølge Thulesen Dahl betalte DF ikke det fulde beløb i maj 2016, fordi man ikke ville have, at pengene skulle kompensere for en del af et gyldent håndtryk til en medarbejde­r i Meld:

– Jeg siger, at vi ikke vil have lod eller del i et gyldent håndtryk til en portugiser (argentinsk­født tysker, red.), og hvis vi i praksis havde håndteret det her anderledes, så havde vi kommet til at betale for et gyldent håndtryk til en portugiser, og det ønsker vi ikke.

– Ville det så ikke vaere fair, at når man gjorde boet op i Meld og Feld, at de penge, som så var tilbage, gik til det gyldne håndtryk? Det er jo ikke Dansk Folkeparti­s penge. Det er Meld og Felds penge, og det var også Meld og Feld, som havde givet det gyldne håndtryk?

– Nu synes jeg, at EuropaParl­amentet skal gøre de her sager faerdig, og så må de nå frem til, hvad de når frem til, og så må vi jo tage den derfra. Vi har ikke ønsket at gøre det på en måde, hvor vi kommer til at betale for det gyldne håndtryk. Det synes vi ikke er rimeligt, siger Thulesen Dahl.

Efterforsk­ning traekker ud

– Vi (har) sat samtlige penge af, som svarer til, hvad DF har fået glaede af i forhold til Meld og Feld, og de står til rådighed for Europa-Parlamente­t, når Europa-Parlamente­t vil afslutte det her. Så det her er ikke en økonomisk diskussion mellem EuropaParl­amentet og Dansk Folkeparti laengere, siger DF-formanden.

Han henviser til efterforsk­ningen i EU’s antisvinde­lenhed Olaf. Den betyder, at Europa-Parlamente­t ikke vil modtage penge fra DF, før Olaf får efterforsk­et faerdig.

Thulesen Dahl vil dog ikke høre tale om, at han har talt usandt

 ?? FOTO: JENS DRESLING/RITZAU SCANPIX ?? Skulle tømmes
Ingen fra DF havde lod eller del i omstridt gyldent håndtryk. Derfor skulle Melds bankkonto tømmes, forklarer Thulesen Dahl.
FOTO: JENS DRESLING/RITZAU SCANPIX Skulle tømmes Ingen fra DF havde lod eller del i omstridt gyldent håndtryk. Derfor skulle Melds bankkonto tømmes, forklarer Thulesen Dahl.
 ??  ?? Ekstra Bladet 10. marts.
Ekstra Bladet 10. marts.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark