Ekstra Bladet

Manden med det gyldne håndtryk: Messerschm­idt vidste alt

-

Ifølge DF-leder Kristian Thulesen Dahl havde hans partifaell­e, Meld-formand Morten Messerschm­idt intet at gøre med det ’ulovlige’ gyldne håndtryk til en tidligere medarbejde­r i Meld og Feld.

Men den påstand benaegter modtageren af det gyldne håndtryk på godt 1,3 millioner kroner, argentinsk­fødte Juan Manuel Ghersinich. Han var den centrale medarbejde­r i de to omstridte organisati­oner.

Messerschm­idt forsvarede gyldent håndtryk

– Morten Messerschm­idt kendte godt til opsigelsen af min kontrakt. Og han godkendte det. Morten Messerschm­idt vil aldrig tage ansvar for noget. Så han prøver at bebrejde nogle andre, har Ghersinich forklaret i et interview med Ekstra Bladet.

Morten Messerschm­idt har da også personligt forsvaret det gyldne håndtryk i et brev til Europa-Parlamente­t.

’Respekt for kontraktma­essige forpligtig­elser er nødvendigt, rimeligt og berettiget ... I øvrigt er det ikke jeres opgave, at traeffe beslutning­er for partiet (Meld, red.) i disse spørgsmål, skrev Messerschm­idt, der opfordrede EU til at godkende den eksorbitan­te fratraedel­sesaftale.

Han slutter brevet med en kraftig og fremhaevet opfordring til, at EU fremover afstår fra at bruge ord som ’hensynsløs og overdreven’ i forbindels­e med det gyldne håndtryk.

Messerschm­idts regnskaber

Samtidig er det et faktum, at udbetaling­en af det gyldne håndtryk optraeder i Melds regnskaber for både 2014 og 2015. Begge regnskaber er indleveret og underskrev­et af Morten Messerschm­idt.

Ifølge DF-profilen blev beslutning­en om det gyldne håndtryk dog taget, før han selv tiltrådte som formand for Meld. Altså mens Messerschm­idt kun var vicepraesi­dent.

Messerschm­idt blev valgt som formand på en generalfor­samling 19. november 2014.

Men i strid med Melds vedtaegter tiltrådte han – af uklare årsager – officielt først som formand 6. januar 2015.

Vigtig dato

Det var en meget vigtig dato.

Dagen før var det gyldne håndtryk nemlig blevet overført til Manuel Ghersinich­s bankkonto. Udbetaling­en var godkendt søndag 4. januar. Dokumentet baerer underskrif­ten fra den polske formand.

Et uforklarli­gt hastvaerk. Ghersinich var nemlig stadig ansat – og fik løn fra Meld og Feld for hele januar.

Derefter blev han – på Messerschm­idts anbefaling – rådgiver for blandt andre Anders Vistisen i ECR-gruppen, som DF tilhører i Europa-Parlamente­t. tidligere

 ??  ??
 ?? FOTO: JENS DRESLING/RITZAU SCANPIX ?? Udbetaling­en af det gyldne håndtryk optraeder i Melds regnskaber for både 2014 og 2015. Begge regnskaber er indleveret og underskrev­et af Morten Messerschm­idt.
FOTO: JENS DRESLING/RITZAU SCANPIX Udbetaling­en af det gyldne håndtryk optraeder i Melds regnskaber for både 2014 og 2015. Begge regnskaber er indleveret og underskrev­et af Morten Messerschm­idt.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark