Ekstra Bladet

Hver dag er der en, der kommer hen til mig og siger ’Hej Spacy’

-

57-årige Allan Olsen har haft ikoniske roller i film som ’Mig og Charly’, ’Lille Virgil og ’Orla Frøsnapper’ på samvittigh­eden. Men specielt én rolle har braendt sig fast i den danske, kollektive hukommelse – nemlig rollen som junkien Spacy, der springer ud fra femte sal.

– Hvordan fik du rollen?

– Balling spurgte mig ligeud, om jeg havde lyst til at spille Spacy. Det sagde jeg selvfølgel­ig ja til, siger Allan Olsen og tilføjer, at en ikke saerlig gennemtaen­kt tur til Sydens sol var taet på at saette rollen over styr:

Måske når jeg bliver lidt aeldre kommer jeg til at sidde med min Ribena-saft og tudbrøle, mens jeg genser ’Midt om natten’

– Kort efter, at jeg havde sagt ja, rejste jeg til Portugal og blev vanvittig solbraendt. Da jeg så kom hjem, sagde Balling: ’Hold da kaeft, mand. Du er blevet alt for brun. Du ser jo alt for sund ud nu!’ Med lidt dygtig brug af makeup fik de dog alligevel gjort mig til en trovaerdig Spacy.

– Var ’Midt om natten’ anderledes end andre film?

– Noget af det mest interessan­te var, at jeg på et tidspunkt skulle sidde i kørestol og ligne en, der har taget en overdosis. Det er meget brutalt. Ofte får jeg at vide, at jeg virkelig har skraemt livet af folk med den rolle. Det har gjort et kaempe indtryk på mange børn og unge.

– Hvordan husker du optagelser­ne?

– Vi filmede meget i Sverrigsga­de ude i det gamle arbejderkv­arter på Amager. Og der var masser af liv og lokale beboere, der kom ned og kiggede. Jeg kan huske et tidspunkt, hvor der var pause i optagelser­ne, og der var en lokal beboer, der sagde: ’Kom, Olsen, du kan sgu få en bajer her.’ Pludselig sad jeg i en eller anden førstesals­lejlighed og snakkede, siger Allan Olsen og fortsaette­r:

– Da vi så skulle til at optage igen, spørger Balling: ’Hvor fanden er Allan?’. Og pludselig kom både Balling og Erik (Clausen, red.) også op og fik en øl. Senere kom Kim (Larsen, red.) også, og så sad vi pludselig alle og sludrede med ham den lokale gut.

– Husker folk dig stadig for rollen som Spacy?

– Ja, helt klart. Hver dag er der en, der kommer hen til mig og siger ’Hej Spacy!’

– Hvordan har du det med det?

– Det er jeg egentlig ret beaeret over. Folk ved godt, at det er som skuespille­r, jeg var Spacy. Og at det ikke er privatpers­onen Allan Olsen, der er med i ’Midt om natten’. Rollen som Spacy er en af dem, jeg er meget glad for, og der er mange, der husker Spacys graffiti ’Befri dit liv’. Jeg har faktisk også mødt nogle, der har vaeret så store fans, at de har fået tatoveret ’Befri dit liv’ på deres krop.

– Hvornår har du sidst set filmen?

– Jeg har den derhjemme på dvd, men jeg ser sgu aldrig de der gamle ting. Måske når jeg bliver lidt aeldre, kommer jeg til at sidde med min Ribena-saft og tudbrøle, mens jeg genser ’Midt om natten’.

 ?? FOTO: ROLF KONOW ?? ’En fyr, vi kaldte Spacy, tog den ud i det blå. Han ramte gaden fra en femte sal. Det er ikke vores skyld, han var bare bindegal. Sagde strisserne. Midt om natten.’
FOTO: ROLF KONOW ’En fyr, vi kaldte Spacy, tog den ud i det blå. Han ramte gaden fra en femte sal. Det er ikke vores skyld, han var bare bindegal. Sagde strisserne. Midt om natten.’
 ??  ?? E
E
 ?? FOTO: BO NYMANN/RITZAU SCANPIX FOTO: ROLF KONOW ?? – Jeg får ofte at vide, at jeg virkelig har skraemt livet af folk med den rolle. Det har gjort et kaempe indtryk på mange børn og unge, siger Allan Olsen.
FOTO: BO NYMANN/RITZAU SCANPIX FOTO: ROLF KONOW – Jeg får ofte at vide, at jeg virkelig har skraemt livet af folk med den rolle. Det har gjort et kaempe indtryk på mange børn og unge, siger Allan Olsen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark