Ekstra Bladet

Erik Clausen kiggede mig op under skørterne

-

I ’Midt om natten’ spillede Judy Gringer karakteren Charles’ fordrukne kaereste Rita – også kaldet Kranen. Charles blev spillet af ’Matador’-stjernen Buster Larsen, som den nu 77-årige skuespille­r kun har ros tilovers for.

– Han var tydeligvis en meget dygtig skuespille­r. Vi dannede par i filmen, og han var nem at arbejde sammen med, siger Gringer, der dog ikke er meget for at fremhaeve sit eget bidrag til filmen som noget saerligt.

– Det var en meget lille rolle. Jeg mødte bare op og gjorde, som jeg fik besked på, siger Judy Gringer om sin vigtige og mindevaerd­ige birolle som Kranen.

Iskold luft

En enkelt pudsig anekdote fra optagelser­ne har dog sat sig godt fast i erindringe­n. Under en natlig optagelse fik hun nemlig lige lovlig meget iskold luft op under skørterne.

– Det, jeg husker tydeligst, var en scene, hvor Erik Clausen skulle kigge mig op under skørterne. Jeg kan ikke huske hvorfor. Det var i snevejr. Den sneede den nat, vi optog det, så det var en kold omgang, siger Judy Gringer med et grin.

– Er du overrasket over, hvor stor succes filmen fik?

– Jeg vil nok sige, at jeg er lidt overrasket over det så mange år efter, men dengang vi indspilled­e filmen, og den havde premiere, der var jeg slet ikke overrasket over, at det blev en stor succes. Altså, Kim Larsens sange er jo fantastisk­e og har bestået lige siden. Det er nok i høj grad også dem, der holder interessen for filmen i live, vil jeg tro. Det synes jeg ikke er overrasken­de.

– Hvornår har du sidst set filmen?

– Det kan jeg simpelthen ikke huske. Jeg har selvfølgel­ig mine film stående, men jeg ser dem aldrig. En gang imellem kommer de i fjernsynet, og så kigger jeg med. Men ’Midt om natten’ har jeg ikke set i rigtig mange år.

– Hvordan husker du tiden? – Det var sjovt at vaere med sammen med Kim Larsen og Erik (Clausen, red.). De har jo alle dage vaeret et par specielle fyre, og jeg beundrede dem meget dengang. Og det gør jeg nu faktisk også i dag. Så det var nu alligevel meget heldigt, at jeg var med i de dage i 1983.

Kim Larsens sange er jo fantastisk­e og har bestået lige siden

 ??  ?? Erik Clausen undersøger Kranens understel.
Erik Clausen undersøger Kranens understel.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark