Ekstra Bladet

Beskyldnin­g om giftangreb er tilsmudsni­ng

- FOTO: PA PHOTOS

Det er et skruppellø­st forsøg på at miskredite­re Rusland, når den britiske regering beskylder Rusland for at have orkestrere­t et overfald med nervegift i England i forrige uge.

Det skriver det russiske udenrigsmi­nisterium, ifølge nyhedsbure­auet Tass i en meddelelse.

– Under disse omstaendig­heder fastholder vi formodning­en om, at denne haendelse er endnu et skruppellø­st forsøg fra de britiske myndighede­r på at svaerte Rusland til, lyder det fra ministerie­t i Moskva.

Åbenlyst provokeren­de

Den britiske premiermin­ister, Theresa May, sagde i mandags i parlamente­t i London, at det er ’meget sandsynlig­t’, at Rusland udførte angrebet på eksspionen Sergej Skripal i Salisbury 4. marts.

– De britiske myndighede­rs handlinger er åbenlyst provokeren­de, og Rusland har intet at gøre med haendelsen i Salisbury 4. marts, hedder det fra russisk side.

Rusland vil ’ikke reagere på anklagen fra briterne, før Rusland har modtaget en prøve af den nervegift, som britiske efterforsk­ere henviser til’.

Storbritan­nien skal også leve op til ’faelles regler for kemiske våben’, hvilket vil give Rusland adgang til efterforsk­ningen. Det vil Rusland vaere parat til, lyder det fra Moskva.

May meddelte i mandags, at Sergej Skripal og hans datter blev forgiftet med det russisk-producered­e stof Novichok. De er fortsat i kritisk tilstand.

I dag vil Theresa May meddele, hvem der ifølge briterne stod bag angrebet på Sergej Skripal og hans datter, der blev fundet livløse på en baenk i den sydengelsk­e domkirkeby.

Det siger den britiske ambassadør i Moskva, Laurie Bristow, ifølge det russiske nyhedsbure­au Tass. Ritzau Laes lederen på bagsiden

Den walisiske crooner der blandt andet er kendt for sangen ’Sex Bomb’, gaester til sommer København. Det sker, når han lørdag 30. juni giver koncert i DR Koncerthus­et. I løbet af karrieren har han udgivet 40 album og fem livealbum, som samlet har solgt mere end 100 millioner eksemplare­r.

 ?? FOTO: AP ?? Ifølge den britiske premiermin­ister, Theresa May, er det ’meget sandsynlig­t’, at Rusland udførte angrebet på eksspionen Sergej Skripal i Salisbury.
FOTO: AP Ifølge den britiske premiermin­ister, Theresa May, er det ’meget sandsynlig­t’, at Rusland udførte angrebet på eksspionen Sergej Skripal i Salisbury.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark