Ekstra Bladet

Et levn fra fortiden

-

Jeg giver chefredakt­ør Poul Madsen ret i, at tingene omkring et burkaforbu­d er kørt af sporet, for det skulle slet ikke vaere nødvendigt her i landet.

Men min gode Poul Madsen, du kender ingen burkaeller niqab-klaedte og ved ikke, hvor mange der er. Men samtidig skriver du, at det er etniske danske kvinder, der er konvertere­t til islam, der går sådan klaedt. Hvordan ved du det? Og nej, selvfølgel­ig kan en burkaklaed­t ikke køre eller gå ind i en bank, hvor full facestyrth­jelm i forvejen har vaeret forbudt i mange år.

Hvis jeg skulle have en hjemmehjae­lper, ville jeg få et chok, hvis der stod sådan en påklaedt kvinde uden for min dør, men i det hele taget er den klaededrag­t ikke et problem nu. Men det kan den blive i fremtiden, fordi så mange imamer praediker deres egen lov igennem, og fordi disse kvinder er underlagt deres maend.

Jeg har ikke mistet tilliden til politikern­e på dette område, men skal jeg følge PM, så lad dem gå klaedt, som de vil. Problemet er ikke deres, men politisk, for politikern­e har åbenbart ikke andet at tage sig til end sådan et lille problem, der ikke er der, men som kan få store konsekvens­er i fremtiden for netop de kvinder der gerne vil vaere danske i både sind og påklaednin­g.

Desuden er det daeleme synd for de kvinder, som måske ikke af fri vilje tager denne uhyrlige dragt på. Jeg kan ikke se, at det har noget med frihedsret­tigheder at gøre. Burkaen er ganske simpelt et levn fra fortidens ørkenvandr­ing.

J. Hartmann

Gl. Holmegårds­vej 7 Hillerød

 ?? FOTO: THOMAS LEKFELDT ?? – Det er daeleme synd for de kvinder, som måske ikke af fri vilje tager denne uhyrlige dragt på, skirver J. Hartmann.
FOTO: THOMAS LEKFELDT – Det er daeleme synd for de kvinder, som måske ikke af fri vilje tager denne uhyrlige dragt på, skirver J. Hartmann.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark