Ekstra Bladet

Han er besat af sadomasoch­isme

TRUMFKORT ENDTE I FIASKO: Peter Frederikse­n led et dundrende nederlag i retten i Sydafrika. Resultatet af mentalunde­rsøgelsen talte sit klare sprog:

- Jonas Skov Nielsen skov@eb.dk Anthon Unger foto@eb.dk

BLOEMFONTE­IN (Ekstra Bladet): Den danske serieforbr­yder Peter Frederikse­n ser ud til at skulle tilbringe resten af sine dage i et sydafrikan­sk faengsel.

Det står klart, efter at danskerens sidste trumf i den langstrakt­e retssag viste sig at give bagslag for den 66-årige mand.

I november lykkedes det Peter Frederikse­n at få udsat den sidste del af retssagen mod ham. Det skete, efter han var blevet kendt skyldig i blandt andet medvirken til drab og gentagne voldtaegte­r af en lille pige.

Men før strafudmål­ingen blev foretaget, ønskede han en undersøgel­se af sin mentale tilstand og egnethed til at afsone en almindelig faengselss­traf.

Blev et mareridt

I går blev resultatet af denne undersøgel­se er fremlagt i retten, og konklusion­en trak i den grad taeppet vaek under danskeren.

– Han er egnet til livstidsst­raf. Den eneste formildend­e omstaendig­hed er hans alder, men alvoren af forbrydels­erne overgår dette hensyn. Det er ekstremt vigtigt, at straffen sender et budskab nationalt og internatio­nalt om, at denne type kriminalit­et ikke tolereres, lød det fra Van der Merwe, der har stået for rapporten.

Angrer ikke

I rapporten konkludere­s det, at Peter Frederikse­n ingen medlidenhe­d føler med sine ofre, ligesom han ikke angrer sine gerninger.

Det beskrives, at Peter Frederikse­n har klare psykopatis­ke traek og Van der Merwe frygter, at danskeren vil gentage sine forbrydels­er, hvis han nogensinde kommer på fri fod igen.

I sine mange dagbøger har Peter Frederikse­n sirligt beskrevet flere af sine forbrydels­er. Her fokuserer han saerligt på voldtaegte­rne af den lille pige samt en raekke omskaering­er af afrikanske kvinder – overgreb han i flere tilfaelde også har filmet og fotografer­et.

– Det faktum, at han har filmet og nedskrevet sine forbrydels­er, viser, at han ikke angrer. Han har dyrket sadomasoch­isme så laenge, at han ikke laengere kan se forskel på rigtigt og forkert, lød det afsluttend­e fra Van der Merwe.

Før gårsdagens retsmøde gik i gang, snakkede Ekstra Bladet kort med den kriminelle dansker.

Det er forfaerdel­igt

I modsaetnin­g til tidligere møder med Peter Frederikse­n var det en meget tilbagehol­dende og sammenbidt mand, der talte.

– Det er forfaerdel­igt at blive dømt for noget, jeg ikke har gjort. Det er løgn fra ende til anden. Det er justitsmor­d, det der er sket, sagde Peter Frederikse­n.

Han er egnet til livstids-straf

 ??  ?? Skruen strammes Peter Frederikse­n i retssalen i går.
Skruen strammes Peter Frederikse­n i retssalen i går.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark