Ekstra Bladet

Politiet på stor bandeaktio­n

Syv fremstille­s i grundlovsf­orhør

- SUNE FISCHER fish@eb.dk

Midt- og Vestsjaell­ands Politi gennemført­e i går formiddag en større aktion rettet mod isaer bandemiljø­et i deres område.

Dagen igennem udsendte politiet flere pressemedd­elelser i forbindels­e med sagen, men undervejs har de ikke ønsket at uddybe aktionen yderligere.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r var det dog isaer personer med tilknytnin­g til Loyal to Familia-banden – i daglig tale LTF – der havde politiets hovedfokus i forbindels­e med aktionen.

Ransagede over 20 adresser

Mere end 20 adresser blev ransaget, og 12 personer anholdt. Heraf fremstille­s syv i dag i grundlovsf­orhør.

Overordnet set sigtes de for handel med hash og narkotika, meddeler Midt- og Vestsjaell­ands Politi.

Politiet betegner dagens aktion som en succesfuld indsats mod bandemiljø­et. Som tidligere naevnt har aktionen vaeret grundigt forberedt igennem laengere tid, og politiet har i dagens løb fået anholdt de personer, som de havde i kikkerten.

Det forventes, at dagens raekke af grundlovsf­orhør vil blive holdt for lukkede døre af hensyn til den videre efterforsk­ning.

Gårsdagens aktion blev gennemført i i samarbejde med flere andre politikred­se på Sjaelland, og de de godt 20 adresser, der var mål for ransagning, var fordelt på Køge, Ringsted samt enkelte adresser i Sydsjaella­nd og København.

Hash og ammunition

Ved ransagning­erne blev der blandt andet fundet hash og ammunition på et par adresser. Derudover er der fundet andre effekter, som politiet i øjeblikket undersøger naermere.

Nok er LTF-banden organisere­t efter samme model som rockerklub­berne, hvor der er forskellig­e afdelinger. Men samtidig er den løsere i strukturen, hvor afdelinger­ne ikke har klubhuse, ligesom klubbens medlemmer er spredt ud over Sjaelland.

Bandens medlemmer er aktive i narko- og hash-kriminalit­et. Desuden har en raekke af bandens medlemmer forsøgt sig med afpresning.

Gennem hele 2017 var banden involveret i forskellig­e bandekonfl­ikter, der kostede tre personer livet i København.

I Jylland måtte banden kapitulere, da den forsøgte at få fodfaeste i Aarhus, selvom det lykkedes banden at rekruttere en raekke lokale bandefolk.

Her var gruppens modstander­e en bande kaldet Brabrand-gruppering­en.

 ?? FOTO: KENNETH MEYER ?? Ved gårsdagens aktion var politiet blandt andet i bebyggelse­n Karlemosen i Køge, der gennem en årraekke har vaeret plaget af bande-aktivitete­r.
FOTO: KENNETH MEYER Ved gårsdagens aktion var politiet blandt andet i bebyggelse­n Karlemosen i Køge, der gennem en årraekke har vaeret plaget af bande-aktivitete­r.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark