Ekstra Bladet

DANSK DRØMMEAFTE­N PÅ OLD TRAFFORD 1 2

United turde ikke, og så løb spanierne med sejren og en plads i kvartfinal­en i verdens staerkeste klubturner­ing

- STEFAN CHRISTENSE­N sc@eb.dk

0-1 Wissam Ben Yedder (74)

0-2 Wissam Ben Yedder (78)

1-2 Romelu Lukaku (84) Sevilla videre med samlet 2-1 ------------------------------ Simon Kjaer og Sevilla leverede en mindre sensation, da spanierne i aftes sendte maegtige Manchester United ud af Champions League med en 2-1-sejr på Old Trafford.

Englaender­ne havde blot lukket tre mål ind i turneringe­n inden mødet med La Ligas nummer fem, men manglende angrebslys­t og faele koks i defensiven blev dyrt for José Mourinhos tropper.

Trukket håndbremse

Efter 0-0 i Spanien var begge hold ellers pisket til at score i den anden ottendedel­sfinale. Alligevel virkede ingen af holdene decideret stresset over kravet om mål.

Hjemmehold­et lagde udmaerket fra land, og allerede efter få minutters spil blev Sevilla-keeperen testet af et optimistis­k frispark fra Marcus Rashford, som Mourinho gav genvalg efter to scoringer i weekendens sejr over Liverpool.

Derfra virkede det dog som om, at United-spillerne var bange for at indkassere det udebanemål, som ville sende spanierne videre med uafgjort.

Mourinhos mandskab spillede med håndbremse­n trukket og overlod en stor del af initiative­t til de undertippe­de gaester, der flere gange fik afsluttet mod David De Geas mål. Joaquin Correa stod for farligste forsøg i først halvleg, men hovedstøde­t gik snaert over.

Først efter 35 minutter lod det til, at alvoren så småt gik op for Manchester United, der så småt fik lagt tryk på Sevilla-forsvaret. Dog uden at teste Sergio Rico synderligt i det spanske mål. Ikke mindst takket vaere solidt forsvarssp­il af Simon Kjaer og kollegaern­e i det spanske forsvar. Danskeren fik for en sjaelden gangs skyld chancen fra start efter en svaer start på 2018.

Afgjort på fire minutter

Pausen bekom Sevilla bedst, og spanierne kom også staerkest ud til anden halvleg, hvor kun en heroisk tackling fra Eric Bailly i sidste sekund forhindred­e Sevilla i at bringe sig i front.

Superstjer­nen Paul Pogba blev sendt i aktion med en halv time tilbage, men det var en anden indskifter, der kom i fokus.

Et kvarter før den truende forlaenged­e spilletid fremprovok­erede Sevilla en opspilsfej­l hos englaender­ne, og det udnyttede Wissam Ben Yedder til at udplacere David De Gea med et praecist spark til venstre for den spanske målmand.

Og samme Ben Yedder fordoblede også føringen fire minutter senere efter et gevaldigt koks af David De Gea. Det kraevede pludselig tre engelske scoringer, og selvom Lukaku fik lov at sparke bolden i kassen taet under mål, så kom Manchester United aldrig taettere på kvartfinal­en, som de ikke har kvalificer­et sig til siden 2014.

Roma videre

Med sejren er Sevilla højst overrasken­de klar til kvartfinal­en i Champions League. Det samme er Roma, der sendte Shakhtar ud i mørket i aftenens andet opgør med en sejr på 1-0.

?? FOTO: ALL OVER PRESS ?? Kjaerlig opvartning
FOTO: ALL OVER PRESS Kjaerlig opvartning Simon Kjaer var overrasken­de med fra start for Sevilla i CL-opgøret mod Manchester United og gjorde det ganske fornuftigt. Her får han skaermet godt af for Romelu Lukaku.