Ekstra Bladet

TRE SLÅS OM EN VM-BILLET

HAREIDE er meget i tvivl om, hvem der skal vaere venstre back i VM-truppen sammen med Jens Stryger

- MADS GLENN WEHLAST mgw@eb.dk

Jonas Knudsen, Riza Durmisi eller Nicolai Boilesen!

Det er valget landstraen­er Åge Hareide står over for, når han skal afgøre, hvem der skal vaere garderinge­n som venstre back til Danmarks VM-trup til sommer i Rusland.

Åge Hareide har allerede gjort det klart, at Jens Stryger Larsen lige nu er hans førstevalg på positionen.

Der hersker slet ingen tvivl om, landstraen­eren er meget i tvivl om, hvem han skal vaelge. Riza Durmisi har ellers vaeret en fast del af landsholds­truppen i flere år, men systemskif­te i Betis krydret med manglende spilletid og svigtende evner til at forsvare har tydeligvis gjort Hareide i tvivl om, at han skal holde fast i den tidligere Brøndby-spiller.

– Der er pres på alle. Det gaelder ikke kun Riza Durmisi. Han har vaeret en lovende spiller. Han er dygtig med bolden, men når du er back i en fireback-kaede, er du primaert forsvarssp­iller. Derfor arbejder vi på at få ham til at forstå at vaere forsvarssp­iller, forklarer Åge Hareide.

Tilbage efter tre år

For Nicolai Boilesen er landsholde­t et glaedeligt gensyn efter tre års fravaer.

– Det var ikke planen, at der skulle gå tre år. Men jeg sad ude ét år i Ajax og skulle bruge tid i FCK, da jeg kom hjem.

– Jeg er glad for at få chancen igen og glaeder mig til at vise landstraen­eren, han helt sikkert kan stole på mig. Jeg har stor, internatio­nal erfaring og det er der brug for i landskampe, hvor du skal levere varen hver gang, påpeger Nicolai Boilesen, der ikke er skraemt af den skaerpede konkurrenc­e på positionen.

– Der skal vaere knivskarp konkurrenc­e om at spille på landsholde­t, siger FCK-spilleren, der tror det kan vaere en lille fordel, han både kan spille i det centrale forsvar og som venstre back.

– Jeg har vekslet mellem de positioner i mange år. Min position er venstre back, men jeg kan udfylde begge roller på et hold. Kan landstraen­eren bruge mig i det centrale forsvar, så spiller jeg der, påpeger han.

Den sidste kandidat til pladsen i VM-truppen som venstre back er Jonas Knudsen, der blev indkaldt til truppen i efteråret, efter at Henrik Dalsgaard blev skadet. Han optraeder til hverdag i Ipswich, hvor han er stamspille­r på Championsh­ip-mandskabet.

Rundt at besøge alle

I går satte landstraen­er Åge Hareide navne på de 24 spillere, der er udtaget til testkampen­e mod Panama i Brøndby og Chile i Alborg, hvor han må se bort fra skadede Jannik Vestergaar­d, Andreas Bjelland, Daniel Wass og Kasper Dolberg.

Hareide har hele februar og begyndelse­n af marts rejst rundt i Europa for at besøge alle spillerne forud for den nye saeson, hvor Danmark skal forsøge at bygge videre på stimen af kampe uden nederlag. 11 er Hareides tropper foreløbig oppe på uden at tabe. Senest det skete var i oktober 2016 til Montenegro.

– Den trup, der tog os til VM, er vores base på landsholde­t. De fortjener chancen igen. Det er vigtigt med stabilitet og loyale spillere.

– For mig har det vaeret vigtigt med mine besøg rundt i Europa at blive bekraeftet i, at dem, der ikke spiller så meget, stadig føler sig som en stor del af truppen. Nu får de chancen for at vise sig frem forud for VM, forklarer landstraen­eren, der endeligt har begravet planerne om at spille med et tremands-forsvar. Fremtiden er et dansk forsvar med fire mand.

Han har syv angribere med i sin trup til de kommende to marts-kampe, men forventer kun at udtage seks angribere til sin VM-trup, der bliver udtaget 8. maj.

Yussuf Poulsen, Nicklas Bendtner, Nicolai Jørgensen, Viktor Fischer, Martin Braithwait­e, Andreas Cornelius og Pione Sisto er dem, der er udtaget til de to kampe.

– Jeg har udtaget spillerne til denne trup på baggrund af det, de har leveret i 2017. Men udtagelsen til VM kommer til at afhaenge af, hvordan spillerne praesterer de naeste par måneder, påpeger han.

 ?? FOTO: LARS POULSEN OG JENS DRESLING ?? Skal Jonas Knudsen, Riza Durmisi eller Nicolai Boilesen med i VM-truppen? Det kommer Åge Hareide formentlig snart til at besvare.
FOTO: LARS POULSEN OG JENS DRESLING Skal Jonas Knudsen, Riza Durmisi eller Nicolai Boilesen med i VM-truppen? Det kommer Åge Hareide formentlig snart til at besvare.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark