Ekstra Bladet

Andreas Christense­n skal prøves i ny position

-

Det er ikke tid for eksperimen­ter for landstraen­er Åge Hareide, men de to testkampe mod Panama og Chile bliver alligevel lejlighede­n til at se Chelsea-kometen Andreas Christense­n i en ny position på landsholde­t.

– Vi skal have et alternativ til William Kvist.

– Derfor vil vi prøve Andreas på den defensive midtbane i de kommende testkampe, forklarer Åge Hareide og uddyber:

– Andreas Christense­n er bedst i et tremands-forsvar, men med skader til Jannik Vestergaar­d og Andreas Bjelland, kan han også spille ved siden af Simon Kjaer i det centrale forsvar.

– Fordelen for Andreas er, at han er god til at føre bolden frem. Hvis han optraeder på den defensive midtbane, kan han også traekke ned mellem de to stoppere, hvis det bliver nødvendigt, forklarer landstraen­eren.

Erfarne Jakob Poulsen

Han har dog ingen planer om at se Andreas Christense­n som højre back igen foreløbig. Den position spillede han ellers, da VM-billetten kom i hus med 5-1 sejren over Irland.

– Nu har vi Henrik Dalsgaard tilbage, og det er naturligt, han skal spille den position, påpeger landstraen­eren, der helt bevist har set bort fra Pierre-Emile Højbjerg, selv om han nu får spilletid for Southampto­n i Premier League.

– Jeg har tillid til dem, der leverede så fine resultater for os i 2017. Pierre-Emile har tidligere vaeret med, men var det ikke sidste år. Derfor er han heller ikke i truppen. Det er ikke ensbetyden­de med, at jeg vil afskrive ham eller andre.

– Men skulle jeg have udtaget en anden spiller, var det blevet Jakob Poulsen.

– Han har den erfaring, der er så vigtig på et landshold, siger Hareide, der heller ikke helt afskriver Christian Nørgaard eller Mathias Jensen muligheden for en VM-billet.

– Hvis jeg til sidst står med det yderste mandat til truppen og skal vaelge, vil jeg tage en ung spiller frem for en erfaren til VM.

– Danmark har tidligere haft glaede af at have en ung spiller med på et yderligt mandat, forklarer landstraen­eren.

Her henviser han helt sikkert il EM 2004, hvor Thomas Kahlenberg kom med og ikke mindst 2010, hvor Christian Eriksen var med ved VM som turneringe­ns yngste spiller.

mgw

 ?? FOTO: LARS POULSEN ?? ’AC’ har netop scoret til 1-1 mod Irland.
FOTO: LARS POULSEN ’AC’ har netop scoret til 1-1 mod Irland.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark