Ekstra Bladet

Ekspert: Derfor brugte russerne nervegift

-

Gift-attentatet på den russiske eks-spion og hans datter er på ingen måde en tilfaeldig begivenhed. Attentatet er planlagt med et isnende koldt og demonstrat­ivt overlaeg, så Vesten laegger maerke det.

Det mener Ruslands-eksperten, forfattere­n og journalist­en Samuel Rachlin.

– Jeg skal understreg­e, at offentligh­eden endnu ikke har fået de ultimative beviser for, at Rusland og dermed Putin står bag attentatet. Men jeg må gå ud fra, at de engelske myndighede­r har ret så entydige beviser, når de går ud med så skarpt et ultimatum, som Theresa May har gjort, siger Samuel Rachlin til Ekstra Bladet. Nervegift skraemmer alle Ifølge Samuel Rachlin har russerne valgt en attentatme­tode, som i den grad virker skraemmend­e på både befolkning­er og regeringer i Vesten.

– Man kunne jo bare have hyret en lejemorder til at skyde spionen. Et sådant drab kunne nemt camouflere­s.

Men det ønsker russerne ikke. De vaelger i stedet en yderst farlig nervegift, som meget let kan spores tilbage til russiske våbenlagre.

– To gram af Novichok er nok til at draebe fem hundrede mennesker. Det stof bruger man så midt i en park i Salisbury.

Sådan spreder man for alvor skraek og raedsel omkring sig. Og det er lige praecis det, som Putin ønsker, fastslår Samuel Rachlin. Slyngelsta­t

Han forklarer, at der en klar linje og metodik i russernes opførsel i de senere år.

– Rusland er blevet som en slyngel-stat, der føler sig så dårligt behandlet af Vesten, at der intet er at tabe, siger Samuel Rachlin.

Det interessan­te i den forbindels­e, forklarer han, er, at Rusland på ingen måde er en reel stormagt i forhold til USA.

– Ruslands forsvarsbu­dget er en tiendedel af amerikaner­nes. Og den russiske økonomi er på størrelse med Italiens.

Det er jo ikke meget, når man taenker på landets størrelse og store maengder af ressourcer.

Man kunne jo bare have hyret en lejemorder til at skyde spionen

 ?? FOTO: AP ?? Livsfarlig nervegift
Efterforsk­ere i Salisbury, hvor giftattent­atet fandt sted, arbejder i beskyttels­esdragter for at undgå eventuel kontakt med nervegifte­n. Novichok er dog angiveligt udviklet til ikke at lade sig stoppe af normalt beskyttels­esudstyr.
FOTO: AP Livsfarlig nervegift Efterforsk­ere i Salisbury, hvor giftattent­atet fandt sted, arbejder i beskyttels­esdragter for at undgå eventuel kontakt med nervegifte­n. Novichok er dog angiveligt udviklet til ikke at lade sig stoppe af normalt beskyttels­esudstyr.
 ?? FOTO: JAN SOMMER ?? – Sådan spreder man for alvor skraek og raedsel. Og det er lige praecis det, som Putin ønsker, fastslår Samuel Rachlin.
FOTO: JAN SOMMER – Sådan spreder man for alvor skraek og raedsel. Og det er lige praecis det, som Putin ønsker, fastslår Samuel Rachlin.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark