Ekstra Bladet

Mettes selvmål

- TORBEN RASK FOTO: CLAUS BONNERUP trl@eb.dk

Det skaeve smil, de bløde d´er og den underfundi­ge humor var intakt, da Ekstra Bladet onsdag tog temperatur­en på nordjydern­es holdning til LO Aalborgs røde kort til Mette Frederikse­n.

Dermed ikke sagt, at mødet med de mange handlende i Bilka få kilometer syd for den gamle vaerftsby og socialdemo­kratiske højborg var spaekket med bandeord, vrede og foragt vendt mod den kommende statsminis­terkandida­t for landets naeststørs­te parti, men de fleste vendte tommelen op for LO´s afvisning af Mette Frederikse­n som 1. maj-taler. – Jeg synes egentlig, det er en forståelig og rigtig reaktion af LO Aalborg.

– Mette Frederikse­n er jo socialdemo­krat og burde dermed støtte arbejderne, hvilket jo på ingen måde har vaeret tilfaeldet her. Jeg er med på, at lockout-våbnet bruges, for at strejken skal blive dyr for de strejkende.

– Men jeg forstår virkelig godt de offentligt ansattes lønkrav. Min veninde er sosuassist­ent og farer afsted, når hun er på job. Jeg ville ikke bytte mit job med hendes.

– Mette Frederikse­n gør klogt i at stille op her i et rødt område, og jeg tror ikke denne sag kommer til at koste hende stemmer. – På sin vis har Socialdemo­kratiet og dermed Mette Frederikse­n ved at støtte en lockout sat en tyk streg under, at de ikke spiller på vi lønmodtage­res banehalvde­l. Derfor forstår jeg godt LO Aalborg.

– Jeg tror ikke, Mette Frederikse­n scorer point (laes: stemmer) på det her, og det bliver for svaert for hende at fedte sig ud af, hvad der er sket. Hun vil ganske givet tabe personlige stemmer på det, når folketings­valget kommer.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark