Ekstra Bladet

Druknede da han sprang i vandet fra braendende båd

- JAN SØGAARD js@eb.dk

Den 24-årige Tawob Khoshival omkom i oktober sidste år, da han måtte springe i vandet fra en braendende båd i Roskilde Fjord.

Vandet var syv meter dybt, han kunne ikke svømme, og hans redningsve­st var defekt.

Liget blev først fundet to uger senere, da det drev i land ved Frederikss­und.

Da den officielle eftersøgni­ng var indstillet, fortsatte en gruppe på 30-40 familiemed­lemmer og venner hver dag med at lede efter den 24årige. Og det var en bekendt, som 28. oktober fandt den døde i fjorden.

Nu mener Nordsjaell­ands Politi, at Tawob Khoshivals 22-årige kammerat var skyld i ulykken, fordi han stak ild på sin båd i forsøget på at snyde forsikring­sselskabet.

Benzinvaed­et klud

De to kammerater var ude at sejle, da den 22-årige – ifølge tiltalen – kastede en benzinvaed­et klud på bådens motor, som han forinden havde pøset til med benzin.

Benzinen eksplodere­de i et flammehav, og branden fik Tawob Khoshival til at springe i fjorden. Han forsvandt i vandet, mens den 22-årige blev reddet.

Han er nu tiltalt for brandstift­else under omstaendig­heder, hvor han indså, at kammeraten­s liv blev udsat for overhaenge­nde fare.

Paragraf 180 i straffelov­en har en strafferam­me på livsvarigt faengsel.

Den 22-årige er også tiltalt for bedragerif­orsøg over for forsikring­sselskabet.

Ifølge Ritzau er den 22-årige desuden tiltalt for at have truet fire faengselsb­etjente, da han skulle flyttes mellem to afdelinger.

Han skulle ifølge anklageskr­iftet have kaldt dem for ’ludere’ og truet med, at han ville ’smadre’ dem.

 ?? PRIVATFOTO ?? Nordsjaell­ands Politi mener, at Tawob Khoshivals 22-årige kammerat var skyld i ulykken, fordi han stak ild på sin båd i forsøget på at snyde forsikring­sselskabet.
PRIVATFOTO Nordsjaell­ands Politi mener, at Tawob Khoshivals 22-årige kammerat var skyld i ulykken, fordi han stak ild på sin båd i forsøget på at snyde forsikring­sselskabet.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark