Ekstra Bladet

ER DU DER, METTE?

-

FINDES DE overhovede­t mere?

Findes socialdemo­kratiske politikere, der har set deres fader ’ranke ryggen op’ i et ’smaeldende rødt flags brus’? Socialdemo­krater, som føler sig forpligted­e til at vaere i vater med den indre folkelige amagerhyld­e og synes, Socialdemo­kratiet er et arbejderpa­rti?

Tilsynelad­ende ikke, må vi tilføje her i lederen.

I AALBORG vil de lokale fagforenin­ger gerne have sig frabedt, at formanden for Socialdemo­kratiet, Mette Frederikse­n, kommer og taler på arbejderne­s internatio­nale kampdag 1. maj.

Man synes, Frederikse­n er fjenden. Ikke alene stod S bag indgrebet mod laererne i 2013, partiet vil heller ikke tage afstand fra den truende lockout af offentligt ansatte, der i disse dage står midt i en arbejdskam­p for mere i løn. METTE ER tydeligvis lige så meget modstander som de borgerlige. Og hvorfor give taletid til modstander­en? Hvad skal hun i øvrigt også sige? ’Er I der, Aalborg’, hvorpå svaret fra pladsen vil lyde: ’Nej, Mette, ikke før du er der for os’?

Mette Frederikse­n skifter ellers valgkreds fra Ballerup til fødebyen, Aalborg. Hun ’vender hjem’, siger hun selv. Hvilket er en paen omskrivnin­g af en målsaetnin­g om at stjaele de stemmer, der bliver ledige, når Venstres populaere mand i det nordjyske, Søren Gade, drager til EU.

Men som om fagforenin­gsfolkenes undsigelse af

Nej, Mette, ikke før du er der for os

den socialdemo­kratiske formand ikke er nok, ligner S-lederens ’hjemkomst’ endnu en undsigelse af Socialdemo­kratiet som et arbejderpa­rti.

SOCIALDEMO­KRATEN, der skubbes af pinden i Aalborg på grund af Frederikse­ns valgkredss­kifte, er således jord- og betonarbej­der. Morten Ryom, som han hedder, skrev på sin facebook-profil mandag: ’Jeg må desvaerre meddele jer, kammerater, at jeg ikke laengere er folketings­kandidat i Aalborg Øst.’

UGEN FØR skrev Morten Ryom netop om den tilspidsed­e konflikt mellem staten og de offentligt ansatte: ’Lad mig først lige slå fast, at de eneste offentlige ansatte, der har lønfest, er ministrene og folketings­medlemmern­e!’

Socialdemo­krater i gammeltest­amentlig forstand findes ret beset ikke mere i Folketinge­t. Den politiske hovedøvels­e i det danske Socialdemo­krati har derimod laenge bestået i at gøre det modsatte af, hvad der traditione­lt brandtales om 1. maj. Det vil sige at føre en politik, som tidligere finansmini­ster Bjarne Corydon kaldte ’nødvendigh­edens politik’.

DET ER EN politik, man i disse dage i Aalborg sidestille­r med dårligt kammeratsk­ab.

Laes reportagen side 6-7

 ?? FOTO: PETER HOVE OLESEN/RITZAU SCANPIX ?? I Aalborg synes man, at Mette Frederikse­n er fjenden. Ikke alene stod S bag indgrebet mod laererne i 2013, partiet vil heller ikke tage afstand fra den truende lockout af offentligt ansatte.
FOTO: PETER HOVE OLESEN/RITZAU SCANPIX I Aalborg synes man, at Mette Frederikse­n er fjenden. Ikke alene stod S bag indgrebet mod laererne i 2013, partiet vil heller ikke tage afstand fra den truende lockout af offentligt ansatte.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark