Ekstra Bladet

ENGELSKE FANS BOYKOTTER VM

Nervegifta­ngrebet i Salisbury får på flere fronter konsekvens­er for sommerens slutrunde

- JAN JENSEN

Den højspaendt­e krise mellem Rusland og England kommer til at gå ud over briternes støtte til VM.

Nervegift-angrebet på den tidligere russiske dobbeltage­nt Sergej Skripal i den sydengelsk­e by Salisbury har allerede fået den britiske regering til at reagere.

Ud over at udvise 23 russiske diplomater besluttede regeringen i går, at at ingen britiske ministre eller medlemmer af kongehuset skal vise sig ved VM i Rusland.

Mange engelske fodboldfan­s har også besluttet at boykotte VM. De engelske fans plejer ellers i den grad at saette deres praeg på VMslutrund­erne, men i Rusland kommer det kun til at ske i begraenset omfang.

FIFA, der står for salget af billetter til sommerens begivenhed­er, har i to omgange oplyst om, hvordan salget går. I begge tilfaelde har FIFA offentligg­jort de 10-12 lande uden for Rusland, der har købt flest billetter.

I den første opgørelse var England med på en beskeden niendeplad­s med 14.890 billetter. På den seneste opgørelse, som FIFA udsendte i timerne før den engelske regerings beslutning om at boykotte VM, var England slet ikke på listen.

Stadig ledige pladser

Det er et signal, der er til at forstå, for det betyder, at kun få tusinde engelske fans har købt billet her i anden udbudsrund­e, hvor FIFA kun naevner lande, der har aftaget mere end 4.000 billetter.

I det hele taget er det bemaerkels­esvaerdigt, hvor få europaeisk­e lande der er på listen.

I stedet bliver den domineret af landene fra Sydamerika. Et godt eksempel er Peru, som Danmark er i gruppe med. Peruvianer­ne har aftaget godt 30.000 billetter.

Australien, som også er i Danmarks gruppe, har lagt beslag på godt 20.000 billetter, mens Frankrig, som er det fjerde hold i vores indledende gruppespil, slet ikke er med på listen over flest solgte billetter.

Det er Danmark og de øvrige nordiske deltagere, Island og Sverige, heller ikke.

Da Ekstra Bladet i går tjekkede FIFA’s billetsalg­sside, var der ingen billetter til salg til Aage Hareide og kompagnis kampe mod Peru og Frankrig. Måske fordi lokale russere har købt en del af billettern­e. Til gengaeld var der stadig ledige pladser til Danmarks kamp mod Australien 21. juni i Samara.

Det har ikke vaeret muligt at få oplyst, hvor mange danske fans, der har sikret sig billetter til VM.

 ??  ??
 ?? FOTO: MICHAEL ZEMANEK ??
FOTO: MICHAEL ZEMANEK

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark