Ekstra Bladet

HUNDELUFTE­R FANDT DRAEBT BANDEMEDLE­M

- SUNE FISCHER KRISTIAN KORNØ DAN BJERREGAAR­D METTE FLECKNER FOTO: KENNETH MEYER fish@eb.dk; kkr@eb.dk; db@eb.dk; fleck@eb.dk

Det var et uhyggeligt syn, der mødte en hundelufte­r i går morges i Valbyparke­n i København, hvor hendes hund fandt liget af en 24årig, der var draebt af skud.

Liget lå på en del af parkens graes-areal ikke langt fra en naturlegep­lads. Den draebte, der har indvandrer­baggrund, lå på ryggen.

En større gruppe af politiets efterforsk­ere, der inkludered­e betjente med hunde og en drone, afsøgte i den forbindels­e det store parkområde i løbet af den kolde og grå marts-formiddag.

– Liget blev fundet lidt over kl. syv, og politiet blev straks tilkaldt, fortaeller Torben Svarrer, chef for afdelingen for organisere­t kriminalit­et, Københavns Politi.

– Vi efterforsk­er sagen som drab, tilføjer han.

I går havde politiet endnu ikke klarlagt det praecise tidspunkt for drabet. Men offeret menes at vaere blevet skudt i parken.

Tavse om motiv

– Vi hører gerne fra vidner, der har vaeret i området omkring Valbyparke­n efter cirka kl. 22 – eller som på anden måde måtte ligge inde med viden om haendelsen, siger Torben Svarrer.

I forbindels­e med drabet oplyste politiet, at den draebte har relationer

Og det oplyses, at den draebte anses for at vaeret med i en bandegrupp­ering, som var en del af den bandekonfl­ikt, der fandt sted i København i efteråret 2017.

I går ønskede politiet ikke at sige noget naermere om et motiv, eller hvem der står bag drabet.

Og man ønsker heller ikke i detaljer at fortaelle, hvordan den 24-årige blev draebt.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r tilhørte den draebte LTF-banden, men det vil Torben Svarrer hverken beeller afkraefte.

– Som udgangspun­kt kommentere­r vi ikke personers eventuelle bandetilkn­ytning, siger Torben Svarrer. til bandemiljø­et.

Ifølge Ekstra Bladet oplysninge­r udspandt der sig en episode natten til 8. marts ved Frederikss­undsvej i Herlev.

Her var der både skud og vold med slagvåben. Angivelig var den nu draebte en del af det opgør, hvor han kom til skade, erfarer Ekstra Bladet fra kilder med indsigt i miljøet.

– Kan drabet eventuelt have noget med den episode at gøre?

– Det kan vi ikke afvise eller bekraefte. Men det indgår selvfølgel­ig i efterforsk­ningen, siger Torben Svarrer.

 ??  ?? 8. marts fandt der en episode sted i Herlev, hvor den nu draebte kom til skade, erfarer Ekstra Bladet. Her afspaerred­e politiet området efter den episode.
8. marts fandt der en episode sted i Herlev, hvor den nu draebte kom til skade, erfarer Ekstra Bladet. Her afspaerred­e politiet området efter den episode.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark