Ekstra Bladet

Kaempede mod Islamisk Stat

-

Det draebte LTF-medlem havde kaempet mod Islamisk Stat i Syrien, men mødte sit endeligt i Valbyparke­n i København. Ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r kaempede den draebte sammen med den kurdiske YPG-milits mod Islamisk Stat i Syrien. Den afdøde havde angivelig ført krig mod terror-organisati­onen i et år, hvor han har vaeret indsat på forskellig­e frontafsni­t.

Hadede dødskult

På den afdødes facebookpr­ofil er det tydeligt, at kampen mod Islamisk Stat har vaeret vigtig for ham, for det vrimler med billeder fra tiden under våben i YPG-militsen. Så sent som sidste år fortalte den 24-årige til et dansk medie, at han tog til Syrien for at kaempe mod Islamisk Stat, fordi han så terrororga­nisationen som en vanvittige dødskult, der undertrykt­e civile og brugte uskyldige kvinder som sexslaver.

Specialist

I sin enhed i YPG – som kaemper sammen med Danmark og den internatio­nale koalition – var den døde specialise­ret i at affyre de såkaldte RPG-raketter (rocketprop­elled grenades, red.) mod pansrede køretøjer.

Krigen mod Islamisk Stat kaldte han ren desperatio­n, fordi de på så kort tid havde erobret så store landområde­r. Den unge mand havde selv kurdiske rødder, og derfor valgte han at drage i krig i Syrien, selvom han vidste, at det er forbudt at kaempe i området og dermed kunne koste ham en dom.

Faengselsl­ivet var dog heller ikke fuldstaend­ig fremmed for ham, da han tidligere havde vaeret en del af bandemiljø­et og selv har udtalt, at han havde en plettet straffeatt­est.

Høflig ung mand

Ekstra Bladet har talt med en bekendt til den afdøde, forsvarsad­vokat Erbil Kaya, der er overrasket over den unge mands tragiske endeligt.

– Det kommer meget bag på mig. Han var en høflig, ung mand, som virkede både begavet og intelligen­t. Så det er et tragisk endeligt, siger han.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark